Odnośnie bólu jaki bezlitośnie zadają przecinki - i te pominięte i te niepotrzebnie dodane - znam ten stan bardzo dobrze. Podchodzę do wszystkich kropek, myślników, średników i innych znaków interpunkcyjnych z ogromnym sercem lecz one wciąż bezdusznie nie odwzajemniają mojego uczucia. Może kiedyś...
Witam
Łączę się z tobą w bólu. Pomimo, iż sprawdzam tekst wielokrotnie, pozostawiam go do ostygnięcia i znów sprawdzam, bardzo często zdarza mi się pominąć przecinki. Dan Brown pisze: " Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu [...]", być może i w moim przypadku jest podobnie

Bądźmy dobrej myśli, a nóż widelec nasza praca przyniesie oczekiwany efekt. Pozdrawiam
...po czym zatwierdziła post, przekraczający objętością tekstu większość przedstawiających się tutaj osób.
Witam, witam:). Wypocinami też mam zamiar się dzielić, ale i recenzować inne, także myślę, że czas będzie spędzony szampańsko ;D .
Ups... Z natury nie jestem gadułą, zazwyczaj zaszywam się w kącie z książką lub laptopem i próbuję coś z siebie wykrzesać. Przelewanie myśli na papier idzie mi chyba zdecydowanie lepiej :oops:
To ja też przywitam, jako świeżynka

Polecisz coś z fantastyki dla ludzi, których nie przekonuje Pratchett?
Nie będę przekonywać do lektury typu Harry Potter, czy Władca Pierścienia, gdyż chyba każdy z nas już sięgnął po te książki, chociaż muszę przyznać, że nie jestem fanką Harrego Poterra.
Moje ulubione książki, które niemal pochłonęłam to:
- Solaris - Stanisława Lema.
- Panatema - Neal Stephenson.
- Ślepowidzenie - Petter Watts.
- Łowca snów - Stephen King, chociaż czytało mi się ją bardzo ciężko.
- Szklane księgi porywaczy snów - Gordon Dahlquist - Niezły koktajl gatunków literackich, dosyć ciężki również, ale dobrnęłam do końca.
- Dom Nocy - Phyllis Christine Cast - Seria dość lekka, na cięższe dni, zjadliwa i wciągająca.
Lista tych książek jest dłuższa, a le te zdecydowanie najbardziej utkwiły w mej pamięci. Mam nadzieję, że znajdziesz wśród nich coś dla siebie. Pozdrowiam