Jak w temacie, witam wszystkich w ten upalny, niedzielny dzień. Zamelinowałam się z laptopem za grubą roletą i w chłodzie wentylatorów buszuję po Internecie. Tak trafiłam tutaj i muszę przyznać, że to chyba będzie dobra przystań dla takiego mola książkowego, jak ja.
Mam na imię Marzena i na co dzień pracuję w szkole muzycznej, a wolne chwile poświęcam na - niespodzianka! - czytanie:) I usilnie staram się napisać takie swoje coś, co już zbyt długo we mnie siedzi. Póki co ćwiczę warsztat na pisaniu potterowskich fanfiction, ale poważnie zbieram się do własnego twora z gatunku fantastyki.
Pozdrawiam Was wszystkich bardzo serdecznie!
2
Witamy, witamy, potterowskie fanfiction brzmi ciekawie, z chęcią wróciłoby się do tamtego świata. Powodzenia w pisaniu! ;D
"-(...)I dopiero, gdy wydasz śmiertelne tchnienie, pojmiesz, że żywot twój więcej nie znaczył niźli jedna kropla w nieskończonym oceanie!
Lecz czymże jest każdy ocean, jeśli nie morzem kropel?"
Lecz czymże jest każdy ocean, jeśli nie morzem kropel?"
5
Witamy :wink:
Mogę zapytać o dokładniejszą tematykę tego fanficiton? Czasy Huncwotów, Pottera(konkretny rok?), czy młodego pokolenia? Jakieś parringi? ;D Tematy bardzo, ale to bardzo mnie interesujące.
Mogę zapytać o dokładniejszą tematykę tego fanficiton? Czasy Huncwotów, Pottera(konkretny rok?), czy młodego pokolenia? Jakieś parringi? ;D Tematy bardzo, ale to bardzo mnie interesujące.
Wszystkie pytania bez odpowiedzi znam
I wszystkie pytania te, na które każda odpowiedź jest zła
I wszystkie pytania te, na które każda odpowiedź jest zła
6
Czasy powojenne. Główny parring to HG/DM - taka słabość, ale jest też Harry, Blaise, Ginny, Ron, Pansy i wiele innych kanonicznych postaci. Dramione zaczęłam pisać prawie trzy lata temu, kiedy gdzieś (już nie pamiętam, gdzie) przeczytałam, że nie da się napisać dobrze ich historii. Trochę na przekór sobie, bo kanoniczny Draco jest niezmiernie irytujący, spróbowałam i po prostu polubiłam tę parę. A teraz wzięłam na tapetę Blaise'a... I chyba już wiem, kto będzie bohaterem następnej historii:) Pierwsze opowiadanie to kryminał z duużą domieszką humoru, już zakończone. Drugie to obyczaj - jeszcze się pisze.
A gdybym miała dość czasu, bardzo bym chciała napisać AU od piątego tomu. Mam nawet rozgrzebany kawałek tekstu, ale, niestety, zupełnie nie mam kiedy się nim zająć.
Dzięki wszystkim za tak miłe powitanie!
A gdybym miała dość czasu, bardzo bym chciała napisać AU od piątego tomu. Mam nawet rozgrzebany kawałek tekstu, ale, niestety, zupełnie nie mam kiedy się nim zająć.
Dzięki wszystkim za tak miłe powitanie!