mam w nosie czyjąś esejo/rozprawkę...

1
Napiszę co mnie mierzi. nerwuje mnie ciut to że w dziale napisałam/łem ludzie zamieszczają jakieś szkolne wypracowania, tudzież eseje i chcą żeby im to oceniać. hmmmm...to tak jakby do działu poezja rymowana np. Martinius wrzucił opowiadanie z prośba o recenzje... nie chcę pisac co szef wszytkich szefów ma robić a czego nie ale może warto dział napisałam/łem przeznaczyć tylko na proze.

pozdrawiam

2
Na początku jedno wypracowanko, potem drugie, ktoś inny wrzuci rozprawkę....a dalej lawina. Ktoś popełnił błąd udzialejąc pomocy zdesperowanym uczniom, można jeszcze to naprawić, zamykająć niektóre tematy, banująć zbyt natrętnych gośći (w ostateczności). W sieci jest od groma stron z opracowaniami (taka np. sciaga.pl), nie mówie żeby od razu zrzynać, lecz poczytać pomyśleć, chwycić słownik w rękę i się wysilić.

Dodane po 3 minutach:

Młody człowiek opowiada koledze czy koleżance o forum literackim gdzie poprawiają wypracowania szkolne... a to nie jest przecież głównym celem tego serwisu.

Taki mój wniosek.

3
W stu procentach się zgadzam, dlatego jak tylko ktoś pierwszy się zwrócił z proźbą o rade ,napisałam, że się zaczeło. Nie jest to portal pomocy między szkolnej ,a też uważam ze to dopiero początek. Kazdy z nas ma jakieś rzeczy do zrobienia, ale nie przypominam sobie, żeby ktokolwiek prosił o pomoc. Nie trzeba ich banować, ale po prostu ignorować.
"Ale dosyć już o mnie. Mów, jak Ty się czujesz

z moim bólem - jak boli

Ciebie Twój człowiek."

4
Absolutnie sie zgadzam... Ale najpierw trzeba wyjasnic prawa moderatorow... Ja bym te posty natychmiastowo przekladal... Ale wedlug Manty moderatorzy powinni najpierw pytac czy moga cos wyrzucic itd... Jak dla mnie to zbedne... Na tyle odpowiedzialni chyba jestesmy, zeby wiedziec, co wyrzucic, a czego nie... Dlatego tez nie zabieram sie za wyrzucanie tych tematow bez pozwolenia...
Ich bin Nitroglycerin... l??sche Feuer mit Benzin...

Wer mich in seinen Venen f??hlt... wird mir nicht mehr entflieh’n...

See the fallen angels pray... for my sweetest poison...

I crash and I burn and I freeze in hell... for your poison...

5
Odpowiedzialni - to zacznijcie cos robic jak na modow przystalo ;)

Dzial smietnik usunelam - mozecie wywalac co chcecie - byl on tu jeszcze zanim powstaly inne dzialy i po prostu zapomnialam o nim. Tak, zapomnialam o tym, ze modzi mieli pytac przed usunieciem. Nie musicie - tylko robcie cos, cokolwiek :D

A pomoce szkolne ... wywale, choc jednemu koledze pomoglismy. Pisac nikt nic nie musial, zreszta i tak jestescie krzykacze, a w temacie kto sie z Was udzielal? Kto pomagal? Wiola, Ja, Lan i chyba Nef. A reszta krzykaczy?

PS: jak mam niby przeznaczyc dzial tylko na proze? Chyba z zalozenia jest to na proze ... Tylko glaby umieszczaja tam eseje, maja do tego inny dzial. Co mam zrobic? Zablokowac mozliwosc wprowadzania nie prozy? To swiadczy tylko o ich glupocie. Niech moderator przenosi, nie zostawiajac odnosnika na starym forum!

6
Co mamy robic jesli wszystko jest ok?... Przynajmniej w moich dzialach... A jesli akurat jestes na forum, a moderatora nie ma i cos zrobisz za niego... To chyba nie takie straszne...

7
Tylko, ze jak na razie nikt nie kiwnal palcem - a robie wszystko ja ;) Ale ok. Macie teraz cale forum - nie poszczegolne dzialy. Wiec mozecie banowac wszedzie, edytowac itp tez. Jesli widzicie gdzies cos nie tak, to po prostu to poprawcie i tyle.

8
No i to bardzo dobry pomysl... bo wieksze prawdopodobienstwo, ze ktorys z moderatorow akurat bedzie zalogowany... i zrobi porzadek ;)

Wiem, ze robisz praktycznie wszystko... Ale moze teraz sie to zmieni...

9
Mam nadzieje :* Calusy

Dodane po 35 sekundach:

Jezeli mozesz, sprawdz czy wszystko dziala tak jak trzeba :) tzn czy masz dostep do wszystkich for, mozesz edytowac itd.

10
Wyglada na to, ze wszystko dziala... ;) :*

11
Czytając wasze posty domyślam się, że chodzi głównie o mnie --> po raz pierwszy miałem za zadanie napisać esej, a gdy trafiłem na wasze forum(przez przypadek) wydało mi się ona "przyjemne" i dla tego napisałem ten temat z prośbą, abyście pomogli (kto tylko może) mi znaleść kilka przykładów z literatury--> szczerze mówiąc czytam jej zbyt mało<--<-- a gdy napisałem już ten esej umieściłem go nie poto abyście go oceniali, lecz podpowiedzieli co jest źle (liczyłem się z tym, że napewno będzie coś nie tak) przecież napisałem żebyście podpowiedzieli co mam zmienić --> Manta w temacie z prośbą o przykłady z literatury sama napisała, żebym zamieścił na forum już napisany esej, a wy tu robicie wielkie hallo ale dobra, jeżeli ktoś się czuje w jakiś sposób urażony itd to przepraszam.

PS Uwierzcie mi, że nie wszyscy są tak doskonali jak wy :roll:

13
Nie mialbym nic przeciwko dzialowi pomocy w takich sprawach... gdyby nie to, ze to niesie ze soba ryzyko... zamienienia sie tego forum w forum pomocy dla uczniow... albo cos w tym stylu...

14
No to tez jest prawda ... Sama nie wiem ... Chetnie pomagalabym, tym bardziej, ze na innych forach (niekoniecznie matematycznych) moga mi np pomoc z matma ... Ktorej ja nie lubie tak, jak oni PL ...

15
To nie chodzi o to, że jesteśmy doskonali, ale jesteś już "którąś natępną" osobą, która o to prosi. Możemy Ci pomóc do pewnego stopnia, ale nie mogą się tu logować nowe osoby tylko po to. Te forum jest też do oceniania innych ,a może właściwie- głównie po to. Więc jesli szukasz pomocy, udzielaj się aktywnie i pokaż ,że ci zależy. I się nie urazaj:)
"Ale dosyć już o mnie. Mów, jak Ty się czujesz

z moim bólem - jak boli

Ciebie Twój człowiek."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprawy organizacyjne”