226

Latest post of the previous page:

Ignite, za dużo wlożyłam w nią serca by uwięzić ją w szufladzie. Jakieś rady w kontaktach z wydawnictwem?
Everything happens for a reason

227
Trzymać się wytycznych, które dane wydawnictwo zamieszcza w zakładce "Dla Autorów". Chcą konspekt, to słać konspekt, chcą wydruk, to wydruk.

Starannie sczytać tekst, schludnie go sformatować, zadbać o poprawny zapis dialogów i interpunkcję.
Między kotem a komputerem - http://halas-agn.blogspot.com/

230
Ignite pisze:Szybka jesteś :)
Jak szybka? Do 23 pisałam kamień, a do 1 w nocy konspekt i informację o autorze. Wybrałam takie wydawnictwo gdzie konspekt mógł być na dwie strony bo nie mam pojęcia jak skompresować to wszystko do 1800 znaków.

Wydrukowałam to, co mam z drugiej części i okazało się że jest tego 150 k znaków :shock: Jak mąż wybaczy mi że go ostatnio strasznie zaniedbałam, to sprawdzę to i ruszę dalej.

233
Ignite, opowiadanie o kamieniu, który pachnie. Wszystkie opowiadania są teraz w dziale bitw literackich. Zapraszam do czytania i oceniania

237
imadoki pisze:Poszło. Teraz pozostaje zmawiać zdrowaśki
Powodzenia. Niestety to czekanie na odpowiedzi to udręka (przynajmniej dla mnie).
imadoki pisze:Wybrałam takie wydawnictwo gdzie konspekt mógł być na dwie strony bo nie mam pojęcia jak skompresować to wszystko do 1800 znaków.
A nie lepiej do kilku od razu? Czy akurat na tym jakoś szczególnie Ci zależy?
Strono-Blog

238
anbe, wysłałam do 3. Jedno z nich już w miarę znam. kiedyś napisali mi "nie, ale..." i teraz mam nadzieję że spodoba im się to, co zrobiłam. Inne dopisało mi wczoraj ze dziękują za propozycję i postarają odezwać się w ciągu miesiąca

239
Nie mam siły wziąć się za korektę tych 150 k znaków, a muszę to zrobić, zanim zacznę pisać dalej, bo zmieniły mi się trochę realia i doszli bohaterowie których obowiązkiem jest pojawić się i wziąć czynny udział w wydarzeniach. :( Łatwo nie będzie.

240
Nie myśl czy będzie łatwo, czy trudno, jeśli już wiesz co chcesz poprawić i masz to obmyślone. Po prostu zacznij i jakoś pójdzie. Żebym jeszcze ja sama tak umiała - mniej myśleć, a więcej robić. ;)
Chyba że naprawdę potrzebujesz chwili oddechu. W końcu ostatnio dużo poprawiałaś. Albo zapisz sobie, co trzeba dodać - zmienić, żeby później bajzel się nie zrobił i nie zapomnieć, i popisz trochę, jeśli to Ci teraz bardziej pasuje.
Strono-Blog

241
anbe, ja piszę bez planu. Olśnienia, co dodać, trafiają mnie na bieżąco. Jak znajdę odpowiedni moment, to będę wiedziała. Mam kawę, Gad w miarę spokojny i udało mi się poprawić 1,5 strony

Wróć do „Maraton pisarski”