Dzień dobry

1
Witam serdecznie. Moją obecną sytuację najlepiej ukaże wyimek z dialogu z moją Szefową, jak najbardziej prawdziwy.
Ja: - Tak ogólnie to chyba chciałabym się utrzymywać z pisania książek.
Szefowa: - Piszesz coś?
Ja: - Tak.
Szefowa: - Jak idzie?
Ja: - Trzy lata to ciągnę i nie mam jeszcze połowy książki.
Szefowa: - Umrzesz z głodu.
Dodam jeszcze, że, chyba jak większość tutaj, piszę fantasy. Zawodowo jestem psychologiem.
"ty tak zawsze masz - wylejesz zawartośc mózgu i musisz poczekac az ci sie zbierze, jak rezerwuar nad kiblem" by ravva

"Between the devil and the deep blue sea".

2
Cóż, plany ambitne, oby coś z tego wyszło. Witamy :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

3
Dziękuję bardzo. Jak o tym czasem myślę, to nie jestem pewna, czy są to dobre plany, bo zamykanie się w świecie własnej książki to godziny wyjęte z czynnego uczestnictwa w życiu, no a przecież właśnie to życie opisujemy, w mniej lub bardziej realistycznej formie. No ale jest jakaś taka wewnętrzna potrzeba, żeby zostać sam na sam z komputerem i przelewać swoje myśli na papier.
"ty tak zawsze masz - wylejesz zawartośc mózgu i musisz poczekac az ci sie zbierze, jak rezerwuar nad kiblem" by ravva

4
Kontakty towarzyskie są przereklamowane :P
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

5
Niby tak, ale dostarczają cennego materiału. :wink: Dialogi, smakowite powiedzonka, typy ludzkie - świetna sprawa. Podsłuchana przeze mnie ostatnio rozmowa:
Pan1: - Ciekawe, czy można gdzieś zjeść bigos z dziczyzny.
Pan2: - Można, ale z dzikiej kapusty.
Sama bym tego nie wymyśliła :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”