ha.art - Flash fiction

1
Szukamy tekstów prozatorskich, które nazwać można flash fiction lub – odwołując się do polskiej tradycji – „obrazkami”; opowieści krótszych niż najkrótsze opowiadania. Ich lektura powinna zajmować tyle, ile trwa wypalenie papierosa (2-3 minuty, pół strony maszynopisu, strona, może więcej, ale trzy to już za dużo). Nie mamy tu jednak na myśli poetyckich impresji, zwięzłych opisów nastroju czy wierszy pisanych prozą. Szukamy opowieści, fikcji, narracji jak błysk flesza; z bohaterami, fabułą, zwrotami akcji i pointą. Szukamy tekstów o długości przeciętnego wpisu na Facebooku, anegdoty opowiadanej na imprezie, która dzięki zwięzłości jest w stanie utrzymać przez kilka minut uwagę wszystkich. Mają to być opowieści idące na przekór powszechnej inflacji komunikatów – codziennie atakują nas tysiące byle jakich słów, zdań i obrazów. A my chcemy prozy krótkiej, ale gęstej; migawki, która zostanie w pamięci na jakiś czas.

http://www.ha.art.pl/aktualnosci/wiadom ... e-o-teksty
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

6
dziko, a wiesz może, czy zamierzają wypuścić wcześniej informację o finalistach? Albo poinformować finalistów przed Ha!wangardą?
Jak dostałem potwierdzenie, że mój tekst do nich doszedł, to się zapytałem, ale niestety odpowiedzi nie otrzymałem.
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

8
Może jeszcze dostaniesz, bo do mnie przyszło 2,5 tygodnia po zakończeniu zbierania tekstów.
I pity the fool who goes out tryin' to take over da world, then runs home cryin' to his momma!
B.A. = Bad Attitude

9
dziko, a wiesz może, czy zamierzają wypuścić wcześniej informację o finalistach? Albo poinformować finalistów przed Ha!wangardą?
Dzisiaj przyszedł mail z informacją o rozstrzygnięciu na Ha!wangardzie (żaden news, bo dziko już linkował), więc pewnie finaliści dowiedzą się o byciu finalistami dopiero na miejscu lub później ze strony. :<
Chyba że ktoś dostał jakieś specjalne info dla zwycięzców? ;>
jestem zabawna i mam pieski

10
Ja też dostałem tylko info o ocenie. Nie sądzę jednak bym miał większe szanse, w moim drabblu, było za dużo cycków i seksu, a za mało kawy ze starbuksa i brodowej mullety, by wygrać. xD

11
Też wczoraj dostałem. Dziwny ten konkurs, bo nie za bardzo cokolwiek wiadomo.
B.A. = Bad Attitude
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”