Szanowni,
właśnie mimowolnie uświadomiliście mi, że dotychczas w życiu występowałam pod milionem nic-nie-mówiących-nazw i kompletnie nie potrafię się cywilizowanie przedstawić.
Mam na imię Agnieszka. Lubię długopisy i mazanie po zeszytach - zawsze odruchowo spisywałam sobie ładniejsze zdania i bon moty, częściowo dla samej przyjemności rysowania liter.
Jakoś z początkiem maja strzelił mnie wiosenny piorun i zaczęłam pisać "na poważnie", z czasem moje miniatury przerodziły się w karykaturę literackiego bloga. Teraz, wiedziona rodowym genem humanisty (pierwsze wspomnienia z dzieciństwa obfitują w przecinki i dorabianie literom ogonków), postanowiłam zadbać o jakość i czytelność swoich tworów, co jakoś prosto i naturalnie skierowało mnie w Wasze ramiona.
Panowie pozwolą, że się przedstawię.
2Panowie pozwolą
Witamy.

Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson
3A panie mogą powitać?
Pisać może każdy, ale nie każdy może być pisarzem
Katarzyna Bonda
Katarzyna Bonda
4Oczywiście. Jak widzę, popisowo zabiłam klasyczny cytat poprzez okrojenie. Dzień dobry! 

6Z Gdańska, ale od lat stacjonuję w Warszawie. Mam nadzieję, że to wyklucza mnie z Twojej (niedawnej) historii.