Spaliny

16

Latest post of the previous page:

Zobaczyłam to, co zostało napisane. Absurdalne? Tak, takie są Twoje tezy i to, że próbujesz na siłę wmówić innym jak mają czytać wiersze. Zacytowałam kilka słów Gorgiasza tylko żeby nie wydłużać posta. Zgadzam się z tym co napisał. Niczego nie wykorzystałam też przeciwko Tobie.
Chciałbym zaznaczyć, że skupienie Twojej uwagi na tym forum powinno być raczej gdzie indziej...
W żadnym razie. Zacytowałam tylko inny punkt widzenia - A że Twój, z którym się nigdy nie zgodzę i którego nigdy nie zrozumiem - Piszesz...liczysz się z cytatem, zwłaszcza gdy zachowujesz się jak wyrocznia. I w dodatku przez milion postów próbujesz udowadniać innym swoje bardzo subiektywne racje. Nie mam zamiaru słuchać tego ponownie, bo to nie miejsce na to.
Moje zdanie jest niezmienne - Poezja albo mi zapłynie w żyłach do serca, albo nie.

Spaliny

17
Witam się nowym wyrzutem spaliny:

Co to jest spalina? Spaliny - to wiem, mieszanki gazów itp.

Ochrypły głos traka oznajmia gotowość:

Trak? to Maszyna do obróbki drewna? Czy chodzi o trucka?

Reszta jest jaka jest...

Ujmijmy to tak - kiedyś była industrialna poezja i poezja robotnicza. Na obu spuśćmy zasłonę milczenia, jak i na ten nowy twór - poezji motorowej (ciągnikowej? samochodowej?) Po przeczytaniu wiersza czuję się jak "główny zły" w filmie "Quantum of Solace". Musiałem wypić olej silnikowy na pustyni przy czterdziestu stopniach w cieniu. Pozdrawiam.

Spaliny

19
Nazabi, wierzę że bedziesz kiedyś pisać piękne wiersze wiatrem tkane, wiersze drogi. Skoro masz włóczykija we krwi - inaczej być nie może. Tylko...
Taka moja skromna sugestia, wydaje mi się, że więcej uwagi poświęcasz krytyce jak swojemu warsztatowi. Zamień gadulstwo w literaturę (miejscami ma postać pyskusji) i szlifuj.
Co do fanowania, to ja jestem fanem G.P. jak i wszystkich którzy mają podobną percepcję poezji.

I jeszcze jedno - zmienną bądź;)

Added in 11 minutes 20 seconds:
RebelMac pisze: Ochrypły głos traka oznajmia gotowość:
Trak? to Maszyna do obróbki drewna? Czy chodzi o trucka?
Traka - ciągnika, ciężarówki. Mogę to sobie śmiało tutaj spolszczyć:)
RebelMac pisze:Reszta jest jaka jest...

Ujmijmy to tak - kiedyś była industrialna poezja i poezja robotnicza. Na obu spuśćmy zasłonę milczenia,
Bo?
RebelMac pisze:jak i na ten nowy twór - poezji motorowej (ciągnikowej? samochodowej?
Bo?
RebelMac pisze: Po przeczytaniu wiersza czuję się jak "główny zły" w filmie "Quantum of Solace". Musiałem wypić olej silnikowy na pustyni przy czterdziestu stopniach w cieniu. Pozdrawiam
Cóż mogę Ci powiedzieć... Może, mniej TV a więcej podróży?
Odpozdrawiam:)
Ostatnio zmieniony pn 27 cze 2016, 17:48 przez brat_ruina, łącznie zmieniany 1 raz.

Spaliny

20
Mojemu warsztatowi poświęcam sporo czasu, ale jako pisarski leń - fakt to niezbity, że więcej komentuję niż piszę. Ale mogę nie komentować Twoich tekstów jak sobie tego nie życzysz. I naprawdę rzadko krytykuję. Akurat ten wiersz mi się podoba. GP niech sobie interpretuje poezję jak chce, ale niech nie narzuca tego innym.Nie ja zaczęłam pierwotną dyskusję.Czytający ze zrozumieniem na pewno to wiedzą.

Spaliny

22
Anna Nazabi pisze: GP niech sobie interpretuje poezję jak chce,
Ja nie interpretuję poezji "jak chce", tylko staram się zrozumieć autora, już o tym mówiłem kiedyś...
Anna Nazabi pisze: GP niech sobie interpretuje poezję jak chce, ale niech nie narzuca tego innym.
Nie narzucam, przeinaczasz moje wypowiedzi. Znowu. W wątku, do którego teraz powracasz, próbowałem przedstawić tylko mój punkt widzenia, że nie zgadzam się z Twoim podejściem do poezji, starałem się to uzasadnić w prosty sposób, a że koniecznych do tego było "milion" postów? Albo o milion za mało, albo o milion za dużo...
Anna Nazabi pisze: Nie ja zaczęłam pierwotną dyskusję.
Co za różnica kto zaczął? Nawet jeśli ja, to co z tego? Normalna rzecz, dyskusja. Przedstawiłem swoje zdanie, temat zamknięty, miałaś tam nawet swoje ostatnie słowo. Ale widzę, że ciągle Ci mało.

Anna Nazabi, zamiast prowokować jałowe dyskusje o tym samym, jeszcze raz namawiam Cię do przeczytania wątku, o którym mowa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poezja biała”