G.P. pisze:
6) Romek, najważniejsze: tematyka jest wyjątkowa, dlatego złap czuja w obrazowaniu, bo zapis powyższego fragmentu nie za bardzo mnie zachwyca, w związku z tym, dobrze, że szukasz podpowiedzi (co dwie głowy, to nie jedna, a co trzy, to nie dwie), wiele to mówi o Tobie - o ile ten wątek to nie prowokacja czy inna podpucha...
Wychodzi na to, że fioletowi nie powinni mieć wątpliwości, a już na pewno nie zdradzać ich publicznie, bo to zmniejsza ich skill
To jest całkiem poważna sprawa, żadna prowokacja czy podpucha, zresztą na dole, przy kawie, z miesiąc temu wspominałem, że i ja wrzucę fragment czegoś - choć wtedy nie ujawniłem, że właśnie tego tekstu.
Wciąż szukam i ponieważ to tekst bardzo odmienny od wszystkich, które dotąd pisałem (i pod wieloma względami zarazem najbardziej niekomercyjny, ale jak nie wydam, to nie, nie jest to dla mnie priorytetem w tym przypadku), zamierzam skorzystać z mądrości zbiorowej

więcej - zapewne pojawią się kolejne fragmenty, choć to już w przyszłym roku i nie w Tuwrzuciu
Dziękuję wszystkim za uwagi

PS.
G.P., powinieneś zostać redaktorem, masz bystre oko i umiejętność niekonfliktowego wykładania swoich racji