Pomóż policjantowi opowiedzieć prawdę
1Jestem emerytowanym policjantem,chciałbym a być może nawet powinienem opowiedzieć prawdę głównie a może między innymi o absurdach za które płaci społeczeństwo.Chciałbym aby było bardzo prawdziwie,bardziej niż w jakimkolwiek reportarzu,książce lub w filmie.Nie wiem czy ktokolwiek kiedykolwiek napisał coś naprawdę prawdziwego,tak bez przebarwień i wybielania siebie lub kogoś.W związku z tym że ma być wyłożona prawda nie zamierzam się pod tym podpisywać bo mógłbym za to dostać.No być może jeżeli sprawdziłbym dokładnie paragrafy i mógłbym na tym trochę zyskać to może ujawniłbym się.Ale teraz podchodzę do tego idealistycznie,nic nie muszę zyskać ale nie chcę dostać po głowie.Po prostu dobrze byłoby aby niektóre szkodliwe sprawy zaczęły odchodzić do historii.Nie mam pojęcia o pisaniu,publikowaniu,wydawaniu i.t.p. jest to dla mnie wszystko zupełna nowość.Jeżeli ktoś mi pomoże to to ruszę,najlepiej ktoś z Poznania.Pewnie trudno będzie znaleźć kogoś z Poznania więc być może dojadę bo w zasadzie mam możliwość mieszkania prawie wszędzie.Wolałbym jednak za daleko nie dojeżdżać.Może dodam jeszcze że raczej mam do przekazania coś bardziej obyczajowego,prozaicznego,śmiesznego,żałosnego a mniej sensacyjnego.