Hjuston, łiw hade problem hir...

1
Dobra pora*

Jestem sobie Tomek, do tej pory pisałem i nadal piszę apki i skrypty i style do stron internetowych. Czasem grafikuję.
Czasem jednak jakaś siła wewnątrz każe mi zrobić coś innego, a to totalnie amatorski teatr dla dzieci, a to piosenka...
Ponieważ mam też kilka pomysłów na książki, chcę podszkolić swój warsztat (tego się warsztatem nie powinno nazywać, raczej skrzynka z narzędziami... jak młotek np.). Dlatego gdy przypadkiem, szukając informacji o pisarzeniu, znalazłem to forum, a poczytawszy nieco regulaminów, powitań i wpisów adeptów sztuki i mistrzów nabrałem ufności, że to dobre miejsce dla takiego parweniusza literackiego jak ja. I że szybko z tego parweniuszostwa - z Waszą pomocą - wyrosnę, lub zostanę wyciągnięty, tudzież pochłonięty...

Lubię fantastykę, fantastykę naukową, fantazy. Moimi ideałami są Tolkien (niby brzmi to banalnie, bo kto nie jest, ale ja po raz pierwszy czytałem go z 30lat temu, a najmocniej wciągnął mnie Silmarilion) i Orson Scott Card, dalej Frank Herbert. Z nowych James S.A. Corey. Z tego połączenia coś się tam w głowie zrodziło...

Życzę wszystkim cierpliwości, a sobie silnej woli. Pozdrawiam
RoboTeller** - dla przyjaciół Tomek

*uniwersalnie - Internety nie śpią, więc i wieczór i dzień i noc jest dobry...
**ale nie żeby tylko o robotach...
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

3
brat_ruina pisze: i takim pozostań:)
niczego nie mogę obiecać... :wink:
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

4
RoboTeller pisze:
brat_ruina pisze: i takim pozostań:)
niczego nie mogę obiecać... :wink:
Ech, ten zachodni pseudoliberalizm genderowy...

;-)

Cześć, rozgosc się :-)
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

5
ravva pisze: ch, ten zachodni pseudoliberalizm genderowy...
ale że co? Że z Tomka na Agatkę, czy jak? ;)
Cześć, rozgosc się
Dziękuję uprzejmie...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”