Poniższe tłumaczy, dlaczego posługuję się dwuwyrazowym loginem - dawno, dawno temu, przy zakładaniu konta na Weryfikatorium, antycypowałam napisanie tego drabla i wiedziałam, że będzie mi brakować jednego słowa do setki.
- Słuchaj leszczu, będziesz mi posłuszny, rozumiesz? – pomyślała Czuowiek Roku i wygięła oko pod niespotykanym kątem. Nawet na nią nie spojrzał, leżał i leniwie wachlował końcówką. No tak, skonstatowała, jest sam środek upalnego lata, pewnie mu gorąco. Tylko czemu nie odpowiada? Postanowiła spróbować ponownie.
- Ziomek, skup się. Powtarzam po raz dwa tysiące fąflasty: masz mnie słuchać i bez jojczeń przekazywać dalej wszystko, co ci każę. Szybko i prosto, co nie znaczy, że prostacko. Capisci?
Zwinął się w rurkę, rozwinął, a potem zadyndał z ust całą długością.
Westchnęła zrezygnowana. Może i jest giętki, lecz na tym się kończą jego zalety.
Problemy Czuowieka Roku
2Zabawne 

Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson
Problemy Czuowieka Roku
3Nie lubię drabbli, bo są za małe na sensowną fabułę, a tej się zawsze doszukuję w tekście na 1 miejscu. Drabble są dobre, ale na specyficzną realizację, za zabawną, zaskakującą scenkę. Coś w rodzaju dowcipu, ale bardzie literacko.
Czuowiek Roku, gratki, idealny pomysł na drabble i fajnie napisany.
Czuowiek Roku, gratki, idealny pomysł na drabble i fajnie napisany.
Sekretarz redakcji Fahrenheita
Agencja ds. reklamy, I prawie już nie ma białych Francuzów, Psi los, Woli bogów skromni wykonawcy
Agencja ds. reklamy, I prawie już nie ma białych Francuzów, Psi los, Woli bogów skromni wykonawcy
Problemy Czuowieka Roku
4Czuowiek Roku, Twoje myśli i ciąg skojarzeń - niezmiennie mi się podobają. 
Podobnie jak sposób ich wyrażania:)
Może i można byłoby czepnąć się jakiś pierdółek - ale po co?:)
Bardzo dobry drabbelek - gratuluję:)

Podobnie jak sposób ich wyrażania:)
Może i można byłoby czepnąć się jakiś pierdółek - ale po co?:)
Bardzo dobry drabbelek - gratuluję:)
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018
Problemy Czuowieka Roku
5Navajero, Kruger, Sarah - dziękuję.
Sarah, czepianie pierdółek jest po to, żeby je wyeliminować następnym razem. Dlatego byłoby mi bardzo miło gdybyś się czepiała
.
Sarah, czepianie pierdółek jest po to, żeby je wyeliminować następnym razem. Dlatego byłoby mi bardzo miło gdybyś się czepiała