Podwójne powitanie II

1
MargotNoir pisze: Dzień dobry!

Tutaj głowa artystyczna. Przede wszystkim przyznaję się do niewybaczalnego błędu: skończyłam filologię polską, ale nadal wielokrotnie zdarza mi się niepoprawnie pisać po polsku. Staram się nad tym pracować.
Być może nie było to moim przeznaczeniem, bo o wiele lepiej czuję się teraz, gdy zawładnęły mną zwierzątka. Niedługo będę księżniczka Disneya, otoczoną cierpiącymi i potrzebującymi pomocy pupilami, to znaczy zamierzam zostać technikiem weterynarii.
Jeśli chodzi o literaturę, najbardziej interesują mnie baśnie oraz mity i to, jak wpisują się w naszą kulturę, pomagają w rozwoju młodego człowieka, w radzeniu sobie z traumami i uniwersalnymi problemami. Lubię też wszystko to, co na tym gruncie wyrasta.
Chętnie czytuję Gaimana, Anne Rice, Łukianienkę, Pullmana, Akunina. Urzeka mnie realizm magiczny. Z poważniejszych twórców mogę wymienić Faulknera oraz Herberta, a z poetów Białoszewskiego. Z całkowicie niepoważnych - J.K.Rowling, bo nie zważając na innych dziarsko i odważnie identyfikuję się jako zagorzała fanka Harry'ego Pottera.

Na razie chyba tyle. Teraz pozwolimy sobie przejść do wyrażania naszej całkowicie subiektywnej i nieprofesjonalnej opinii na temat niektórych zamieszczonych tu tekstów.
Głowa artystyczna musiała założyć swoje konto. Teraz wszystko gra :)

Podwójne powitanie II

2
Witaj zatem Głowo Artystyczna :) Czytaj, komentuj i wrzucaj - w takiej własnie kolejności ;) Baw się dobrze!
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch

FB - profil autorski

Podwójne powitanie II

3
Witaj. Trudno Was będzie rozróżnić, bo nicki macie podobne, może wstawcie chociaż różne awatary? :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Podwójne powitanie II

4
Przyjdzie ravva, to Was "przechrzci" ;) Hmmmm... Chociaż to bardziej do Nava pasuje :mrgreen:
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch

FB - profil autorski

Podwójne powitanie II

6
Navajero pisze: Spadaj Paskudo :P
Nie słuchajcie go (pisze na wątku jednej, a zwracam się do obydwu ;) ), nie jestem taka brzydka :lol: :lol: :lol:

FB - profil autorski

Podwójne powitanie II

8
BlackMargot? :D W sumie Czarną Emmę już mamy, to czarną Margot tez możemy :D

FB - profil autorski

Podwójne powitanie II

10
Romecki pisze:
iris pisze: BlackMargot? :D W sumie Czarną Emmę już mamy, to czarną Margot tez możemy :D
Biała, nie czarna :)
wiem, chodziło mi o jeszcze inną, przeciwstawną wersję :D

FB - profil autorski

Podwójne powitanie II

12
BlancMargot pisze: Dziękuję moderatorom i zabieram się za czytanie oraz komentowanie (jak tylko ogarnę materiał do egzaminów zawodowych na księżniczkę Disneya).
Ciekawe...

A czemu akurat księżniczka Disneya, będziesz pisać bajki? :D

Podwójne powitanie II

13
Przemek pisze:
BlancMargot pisze: Dziękuję moderatorom i zabieram się za czytanie oraz komentowanie (jak tylko ogarnę materiał do egzaminów zawodowych na księżniczkę Disneya).
Ciekawe...

A czemu akurat księżniczka Disneya, będziesz pisać bajki? :D
Już wyjaśniam.
BlancMargot pisze: Niedługo będę księżniczka Disneya, otoczoną cierpiącymi i potrzebującymi pomocy pupilami, to znaczy zamierzam zostać technikiem weterynarii.

Podwójne powitanie II

14
BlancMargot pisze: Już wyjaśniam.BlancMargot pisze:Source of the post Niedługo będę księżniczka Disneya, otoczoną cierpiącymi i potrzebującymi pomocy pupilami, to znaczy zamierzam zostać technikiem weterynarii.
Wybacz, faktycznie wcześniej o tym wspomniałaś, a mnie to uciekło.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”