Konkurs na opowiadanie w świecie Neuroshimy

1
Jeśli ktoś zainteresowany, wydawnictwo Portal ogłosiło konkurs na opowiadanie w świecie Neuroshimy.

Szczegóły:

Oficjalnie i wszem i wobec ogłaszamy konkurs na opowiadanie NS. Zachęcamy wszystkich do wzięcia udziału. Bo nagroda jest niebylajeka. W rozwinięciu przedstawiamy Wam regulamin konkursu i nagrody dla zwycięzców. Wszysyc zainteresowni: do klawiatur!

Regulamin konkursu na opowiadanie Neuroshimy

1.Organizatorem konkursu jest Wydawnictwo Portal

2.Konkurs trwa od 26 lutego do 30 czerwca

3.Prace należy nadsyłać na adres [email protected] z dopiskiem KONKURS NA OPOWIADANIE - NEUROSHIMA

4.Opowiadania powinny spełniać następujące warunki:

- Opowiadania muszą być osadzone w uniwersum Neuroshimy RPG.

- Opowiadanie powinno zawierać od 20 do 120 tysięcy znaków.

- Nadesłane opowiadanie nie może być nigdzie wcześniej publikowane.

- Praca powinna być zapisana w formacie .doc. .txt, .rtf, .pdf.

Autorzy prac powinni w nadsyłanych opowiadaniach zamieścić swoje dane, takie jak:

- imię i nazwisko,

- ewentualnie pseudonim,

- adres email,

- adres do korespondencji,

- zgodę na ewentualną publikację danych

Wysyłając pracę autor wyraża zgodę na powyższy regulamin, a także na ewentualną publikację jego pracy.

Nagrody

Z nadesłanych prac zostaną wybrane dwie prace, zwycięska a także wyróżniona. Nagrody dla autorów prac są następujące:

1. Zwycięskie opowiadanie zostanie opublikowane w drugim tomie antologii opowiadań „Czerwone Oko”. Autor pracy otrzyma wynagrodzenie pieniężne („wierszówkę”) za opublikowane opowiadania a także nagrody rzeczowe.

2.Praca autora wyróżnionego zostanie również opublikowana w drugim tomie antologi opowiadań neuroshimowych „Czerwone Oko”. Autor wyróżnionej pracy również otrzyma wynagrodzenie pieniężne („wierszówkę”).

Wszelkie dodatkowe informacje będziemy Wam podawać na bieżąco. Zapraszamy wszystkich do udziału w konkursie!

http://wydawnictwoportal.pl/news/111/ru ... euroshimy/
Jak ja nie lubię początków. Czemu zawsze są takie trudne?

3
świetny, wspaniały, genialny pomysł! Idealnie stworzony dla mnie!

Gdy tylko dowiem się, co to Nauroshima, piszę ;)
Obrazek

Cause I am my enemy

The water's up to the knee

I never wanted nothin' from you

Yes, I do; Yes, I do

My engine's runnin' on dry

My head's so fucked up inside

Shut up

I know

I said so...

5
Neuroshima to gra RPG utrzymana w klimatach postapokaliptycznych ;)

Gdzie na północy rozwija się Moloch (wiecie, bunt maszyn...), a na południu Neodżungla (tia, roślinki, zmutowane pajączki). Wszystko strute i zniszczone, waluta upadła... Wszystko, rzecz jasna, w U.S.A.

Trudno tak opisać, trza podręcznik kupić... ^_^'
Are you man enough to hold the gun?

7
Tak, pozbywam się konkurencji, uhahahahaha!

/w sumie, jeszcze nie zacząłem pisać.../

Raczej chodzi mi o to, że to jest bardzo zapętlone i zajmuje 200 stron. A ja nie umiem pisać streszczeń ;)

Jak naprawdę chcesz wziąć udział - masz Internet i masę świrów, którzy siedzą w tym systemie po uszy.

Forum/portal artykuł czy dwa przeczytać i jest ogólna wiedza o tym...
Are you man enough to hold the gun?

8
Fajna okazja, postapo to też moje klimaty;) Szkoda że tylko dwa miejsca na podium :evil:

Kurcze, ciekawy jestem tej pierwszej antologii. Musiałem chyba ominąć te półki w księgarniach na których się wdzięczyła. Albo do innych się wdzięczyła, a do mnie nie. Ha! Już ja ją wyguglam.

Dodane po 14 minutach:

o, znalazłem recenzję, jakby ktoś był ciekawy:

http://postapocalyptic.net/readarticle. ... icle_id=47
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”