Hej!

1
Cześć i czołem, niedawno skończyłem 18 lat, napisałem kilka twórczości które chciałem tu zaprezentować.Pisałem to w krótkim odstępie czasu przy pomocy weny.Ogólnie interesuję się sportem, ale potrafię się wczuć w mowę pisaną. ps. jeśli ktoś by miał chęć i chwilę byłbym chętny do pomocy rozpoznania gatunku moich pism.

Hej!

2
Możebny, witamy na Wery :) Jeśli się nie boisz, to dopełnij formalności i wrzucaj swój tekst - tylko wiedz, że u nas trzeba mieć twardy tyłek ;)
Dobra architektura nie ma narodowości.
s

Hej!

3
Przyjacielu. Witaj i rozgość się. Jednakże - jeśli chodzi o poezję, choć nie jest to wyraźnie zaznaczone w Regulaminie (mówimy o poezji, nie o TuWrzuciu), jest to odrobinę nieuprzejme komentować jednym wyrazem typu: "Ładne", albo "Głębokie", które nic nie wnoszą. Kulturalnym być to podstawa na Wery. Chcesz by inni komentowali Twoje dzieła, zacznij od konstruktywnych komentarzy pod postami, dziełami, próbami innych, zgoda?
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

Hej!

5
Możebny, a ja mam prośbę byś nie zasypał nas od razu całą Twoją twórczością.
Daj nam czas spokojnie się zapoznać z jednym, dwoma wierszami.
I poczytaj jak piszą inni.
Witaj.
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018

Hej!

6
Cześć,
zajrzałem do Twoich wierszy - powiedz, jakich poetów czytasz? Bo przyjmij nieśmiałą radę: trzeba najpierw poznać tę najlepszą poezję, i klasykę, i współczesną, aby samemu choć się zbliżyć, a nie pisać słabych wierszy.
No więc, kogo znasz, lubisz? Chciałbyś pisać podobnie do...?
Mówcie mi Pegasus :)
Miłek z Czarnego Lasu http://tvsfa.com/index.php/milek-z-czarnego-lasu/ FB: https://www.facebook.com/romek.pawlak

Hej!

7
Szczerze kieruję się tym co myśle, czytałem kilka wierszy Słowackiego i Mickiewicza, chciałem poznać opinie innych co sądzą o mojej twórczości i teraz potwierdza sie to co myślałem że raczej powinienem zostawić to dla siebie :D

Hej!

8
Możebny pisze: powinienem zostawić to dla siebie
Przeciwnie! Powinieneś konfrontować twory swej wyobraźni ze światem rzeczywistym, by nie utonąć we własnych majakach. :) Czytaj, pisz, czytaj, pisz, czytaj...
"Im więcej ćwiczę, tym więcej mam szczęścia""Jem kamienie. Mają smak zębów."
"A jeśli nie uwierzysz, żeś wolny, bo cię skuto – będziesz się krokiem mierzył i będziesz ludzkie dłuto i będziesz w dłoń ujęty przez czas, przez czas – przeklęty."

Hej!

9
Możebny, też przeczytałam parę Twoich wierszy i mam do podzielenia się taką myśl: poeta to rzemieślnik słowa. A żeby móc samemu zostać mistrzem w rzemiośle, trzeba uczyć się od innych. Podpatrywać, jak oni robią te swoje słowne rzeźby czy obrazy. Tak więc na razie: czytaj jak najwięcej i jak najróżnorodniej. Mężczyzn i kobiety z różnych epok. Poznaj możliwości słowa, a potem weź ten swój budulec i znów spróbuj. Ale oszczędnie, bo to też drogi materiał ;)
"ty tak zawsze masz - wylejesz zawartośc mózgu i musisz poczekac az ci sie zbierze, jak rezerwuar nad kiblem" by ravva

"Between the devil and the deep blue sea".
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”