Latest post of the previous page:
Ciekawe stwierdzenie

Przekaz wciąga, rzeczywiście zdarza się, że zachowujemy się irracjonalnie jak bohater opowiastki. Zaskakujący zwrot akcji, gdy już myślałam, że na dramat się zanosi.
Duże brawa dla Autora

Moderatorzy: Poetyfikatorzy, Weryfikatorzy, Moderatorzy, Zaufani przyjaciele
Latest post of the previous page:
Ciekawe stwierdzenie
Chyba cosik wcięło
Na sam widok
What??
Aaa... I wszystko jasne. Genialne.
Serio?
To byłoby nawet ciekawe, gdyby nie moja wcześniejsza wzmianka o deus ex machina.
Powinieneś chociaż wiedzieć, o co w nim chodzi. Jasna Strona Mocy. Nie ma tu miejsca na nieszczęśliwe zakończenia.
Był.
Taka ciekawostka - uratował. Moja obecna narzeczona zawdzięcza mi życie
To akurat element entourage, żeby nadać postaci jakieś cechy wyróżniające. Nie ma powodu, żeby z tego kpić.
Listopad. Zimno. Mokro. Bohaterowie - wierz mi - nie przytulają się do siebie po to, by potem wylądować w łóżku, osuszywszy butelkę wina. Wymieniają się ciepłotą ciała, żeby tym samym zadbać o zdrowie. To nie film, gdzie czwórka bohaterów wspina się na Mount Everest i nie mają nawet czapki.
Być może. Ale nie jestem za dobry w romanse.
To jest dobre. Nonsens, ale wyraźnie zamierzony. Zabawny.
Kalka z angielskiego. Routine jako rozkład zajęć jak najbardziej pasuje. Po polsku rutyna to jednak nie to samo.
E tam. Dżinsy z dziurami to jak najbardziej odpowiedni strój na listopad. Wzmiankę o ramonesce rozumiem, tego nie. Gdyby miała na sobie szorty to OK.
Do łyknięcia, ale - dla porządku - wychodzi, że ramoneska nie zwróciła uwagi.
Dobre. Zaskakujące.Bartosh16 pisze: - Śmiertelnych ofiar prób samobójczych jest trzy razy więcej wśród mężczyzn niż kobiet, mimo że to kobiety częściej podejmują próby.
- O.
- Badania wskazują, że mężczyźni wybierają skuteczniejsze metody zabicia się, jak skok z wysokiego budynku lub strzał w głowę. Kobiety zaś preferują przedawkowania środków nasennych lub przeciwbólowych i częstokroć bardziej chcą zwrócić na siebie uwagę, niż odebrać sobie życie.
Jeśli coś jest realistyczne, to znaczy, że skutecznie udaje coś, co istnieje naprawdę.
Też dobre i utożsamialne-się-z.
Też dobre.
Wróć do „Opowiadania i fragmenty powieści”