Powitanie

17
Witam serdecznie. Odkurzam temat po trzech latach. Pisanie zeszło trochę na dalszy plan (proza życia mnie dopadła), ale jedna rzecz pozostała bez zmian - od wydawnictwa Nowy Świat nie otrzymałem ani grosza za sprzedane książki (a wiem, że w Szczecinie kupiono ich ponad 200 sztuk), nie wiem jak w innych miastach. Z tego co wiem, wydawnictwo w międzyczasie oszukało także innych autorów książek. Czy ktoś z Was miał podobne problemy z tym lub innym wydawnictwem? Zastanawiam się co z tym fantem zrobić. Z opinii na Internecie słyszałem że Nowy Świat i jego wydawca Kamil Witkowski zbankrutowali. Czy istnieje jakaś możliwość wywalczenia swoich pieniędzy?

Powitanie

18
Wątpię. Musiałbyś wyłożyć na procesowanie się więcej niż wynosi dług. Obawiam się że musisz to potraktować jako lekcję życia i na przyszłość wybierać takie wydawnictwa które Tobie zapłacą za druk, a nie odwrotnie.
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”