Puk, puk

1
Dzień dobry,
przeczytałam "List powitalno-pomocowy dla nowo przybyłych" i... targnęły mną wątpliwości. Nie, nie jestem młodą pisarką. No, może (kto wie, co będzie kiedyś tam), w przyszłości ;). Nie, nie jestem znaną osobą parającą się słowem, ale także nie jestem debiutantką. Nie jestem też mgłą, co sugerować mógłby mój nick nebbia. Bywa, że częściej w niej błądzę, usiłując trafić na właściwą, tylko mnie przeznaczoną artystyczną ścieżkę. Na imię mam zwyczajnie Lucyna - i niekoniecznie je lubię. Zainteresowania? Zgodnie z wykształceniem oraz zawodem muzeologa, wieloletniego kustosza muzealnego w jednym z najznakomitszych polskich muzeów: historia, z naciskiem na historię sztuki, literatura i malarstwo. Coś tam piszę (proza: krótsze i dłuższe formy, dramat, poezja), coś tam maluję (a nawet wystawiam).

To tyle o mnie - myślę, że starczy.

Pozdrawiam
nebbia

Puk, puk

2
Witaj. Wiek to stan umysłu a nie cyferki w PESELu ;)
Rozgość się. No i (po wymogach formalnych) coś tam nam pokaż.
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

Puk, puk

4
nebbia pisze: Na imię mam zwyczajnie Lucyna
Całkiem niezwyczajnie i ładnie :)
Miło, że do nas zawitałaś, zapraszamy dalej :)
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Puk, puk

6
Dziękuję, kmiotek mi nie wadzi.
Zgodnie z regulaminem rozejrzę się, poczytam, skomentuję i...

Ps. Nie mam żadnych zastrzeżeń do mojego nr PESEL

Puk, puk

7
Wszyscyśmy tu młodzi duchem :)
Ostatecznie zupełnie niedaleko odnalazłem fotel oraz sens rozłożenia się w nim wygodnie Autor nieznany. Może się ujawni.
Same fakty to kupa cegieł, autor jest po to, żeby coś z nich zbudować. Dom, katedrę czy burdel, nieważne. Byle budować, a nie odnotowywać istnienie kupy. Cegieł. - by Iwar
Dupczysław Czepialski herbu orka na ugorze

Puk, puk

8
Misieq79 pisze: Wszyscyśmy tu młodzi duchem :)
"Młodość przychodzi z wiekiem" :)
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

Puk, puk

10
Witaj i rozgość się, od nadmiaru historyków, głowa nie boli :)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Puk, puk

12
Bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa.
Romecki pisze:mam nadzieję, że wniesiesz interesujący wkład w rozwój forum
a to się okaże :mrgreen: i już się boję

pozdrawiam
n

Puk, puk

13
Witaj nebbia, :D zareklamowalas się tak, że będziemy czekać na Twój kolejny ruch ;). Generalnie jesteśmy niegrozni. Gryziemy tylko w piąte czwartki miesiąca od siódmej do dziewiątej.
„Styl nie może być ozdobą. Za każdym razem, kiedy nachodzi cię ochota na pisanie jakiegoś wyjątkowo skocznego kawałka, zatrzymaj się i obejdź to miejsce szerokim łukiem. Zanim wyślesz to do druku, zamorduj wszystkie swoje kochane zwierzątka.” Arthur Quiller-Couch

FB - profil autorski

Puk, puk

14
nebbia pisze: Puk, puk
Proszę proszę - otwarte :)
Mam nadzieję, że dobrze się u nas będziesz bawić :)
Brniesz w mgłę, a pod stopami bagno, uważaj - R.Pawlak 28.02.2018
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”