91

Latest post of the previous page:

Czy ktoś wybiera się jutro na Warszawskie Targi Książki na Stadionie Narodowym? Jeśli tak, to zapraszam o 14:30 na stoisko W.A.B.-u, gdzie będę miał niedługie spotkanie autorskie, podczas którego porozmawiam o "Śniegu widmo" i bardzo chętnie odpowiem na wszelkie pytania. ;) Byłoby mi bardzo miło, gdybym spotkał kogoś z Was! Także tego. :)
"Życie jest tak dobre, jak dobrym pozwalasz mu być"

92
Popodrzucałam Twoją książkę, Patren, paru znajomym (czy to doradzając dorzucenie do zakupów, czy w formie prezentów) i na razie brak głosów niezadowolenia. Naprawdę kawał świetnej roboty :D

A jak tam idą pracę zmierzające do wydania kolejnej pozycji? Chyba ostatni raz jak o niej słyszałam, mówiłeś, że jest w trakcie poprawek. Co dalej ?:)
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

93
Adrianna pisze:Popodrzucałam Twoją książkę, Patren, paru znajomym (czy to doradzając dorzucenie do zakupów, czy w formie prezentów) i na razie brak głosów niezadowolenia. Naprawdę kawał świetnej roboty ;D
Łał, wspaniale to słyszeć! Pozdrów ich w takim razie serdecznie, ucałuj i powiedz, że bardzo się cieszę, że się podobało. :) I niech podają dalej!

Jeśli chodzi o drugą powieść - cóż, dalej jest na etapie poprawek. ;) Trochę mnie to już frustruje, ale miks pracy, szkoły i życia prywatnego zwala z nóg i sprawia, że często trudno mi się w ogóle wyspać. Ale wyznaczyłem sobie deadline do końca czerwca i zamierzam go dotrzymać. A biorąc pod uwagę, że moje wydawnictwo będzie potem miało 30 dni, by zdecydować, czy chce to wydać, czy nie, istnieje spora szansa, że w najbliższych miesiącach wyklaruje się coś konkretnego. ;)

Trzymajcie kciuki!

Tu się chwalimy publikacjami papierowymi (proza i inne)

96
Kopę lat!

Nie wiem, czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta, ale spędziłem tu niegdyś duuuużo czasu, ucząc się kupy rzeczy, z pokorą na czele. Jarek (znany za moich czasów najpierw jako Avenger, a potem jako Faraon, a teraz to nie wiem) zachęcał mnie, żebym się tutaj pochwalił, sugerując, że kogoś może to obchodzić. To się pochwalę. :) Bo może faktycznie kogoś to obchodzi, albo a nuż zacznie?

Otóż 15 kwietnia nakładem wydawnictwa Poradnia K wydaję moją drugą powieść zatytułowaną "Filip i hydra". Jak łatwo się domyślić, jestem tym faktem cholernie ucieszony. Przepełnia mnie też ulga, że po kilku długich latach wracam do gry. :) Bez dłuższego gadania wrzucam okładkę i oficjalny opis powieści:

Obrazek
Opowieść o traumatycznym dzieciństwie. Bliznach, jakie pozostają na duszy dziecka będącego świadkiem przemocy domowej, i trudnościach, jakie to dziecko, w dorosłym życiu, ma w budowaniu relacji i związków osobistych.

Bohatera książki, Filipa, poznajemy z perspektywy dwóch przeplatających się linii czasowych – dziecka oraz dorosłego.

Jako dziecko Filip żyje w piekle domu rodzinnego. Widzi skrajnie toksyczną relację swoich rodziców, opartą na dynamice kata i ofiary. Ojciec fizycznie i psychicznie znęca się nad jego matką.

Filip jako dorosły, młody człowiek próbuje ułożyć sobie życie, nieświadomie powielając mechanizmy, które pomogły mu przetrwać dzieciństwo, i odcinając się od swoich emocji. Jego pozorny spokój – fundament złożony z pasji do muzyki i relacji ze swoją dziewczyną, Hanią – burzy wiadomość od ojca, który chciałby się z nim spotkać po dziesięciu latach od urwania kontaktu.
Wrzucam też link do fragmentu powieści, pierwszych siedmiu stron.

Jeśli natomiast ktoś chciałby być na bieżąco z informacjami w tym temacie, to zachęcam do śledzenia mojego fejsbukowego fanpage'a, gdzie mam nadzieję pisać coraz częściej. Książka jest też dostępna w przedsprzedaży w różnych księgarniach. I to chyba tyle autoreklamy. Jeśli końcem końców kompletnie nikogo to nie interesuje i wszyscy macie w głowie "ale co to w ogóle za typ i czego tutaj chce?", to z góry przepraszam za zawracanie głowy i idę nakrzyczeć na Jarka za głupie podpowiedzi!

A jeśli jednak kogoś zainteresowałem, to bardzo, bardzo dziękuję za to zainteresowanie. Doceniam to. Mam też nadzieję, że wszystko jest u Was dobrze i spokojnie, na tyle na ile dobrze i spokojnie może być w tych ciekawych czasach.

Pytania do Patryka "Patrena" Fijałkowskiego

98
Patren pisze:Kopę lat!

Nie wiem, czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta, ale spędziłem tu niegdyś duuuużo czasu, ucząc się kupy rzeczy, z pokorą na czele. Jarek (znany za moich czasów najpierw jako Avenger, a potem jako Faraon, a teraz to nie wiem) zachęcał mnie, żebym się tutaj pochwalił, sugerując, że kogoś może to obchodzić. To się pochwalę. :) Bo może faktycznie kogoś to obchodzi, albo a nuż zacznie?

Otóż 15 kwietnia nakładem wydawnictwa Poradnia K wydaję moją drugą powieść zatytułowaną "Filip i hydra". Jak łatwo się domyślić, jestem tym faktem cholernie ucieszony. Przepełnia mnie też ulga, że po kilku długich latach wracam do gry. :) Bez dłuższego gadania wrzucam okładkę i oficjalny opis powieści:

Obrazek
Opowieść o traumatycznym dzieciństwie. Bliznach, jakie pozostają na duszy dziecka będącego świadkiem przemocy domowej, i trudnościach, jakie to dziecko, w dorosłym życiu, ma w budowaniu relacji i związków osobistych.

Bohatera książki, Filipa, poznajemy z perspektywy dwóch przeplatających się linii czasowych – dziecka oraz dorosłego.

Jako dziecko Filip żyje w piekle domu rodzinnego. Widzi skrajnie toksyczną relację swoich rodziców, opartą na dynamice kata i ofiary. Ojciec fizycznie i psychicznie znęca się nad jego matką.

Filip jako dorosły, młody człowiek próbuje ułożyć sobie życie, nieświadomie powielając mechanizmy, które pomogły mu przetrwać dzieciństwo, i odcinając się od swoich emocji. Jego pozorny spokój – fundament złożony z pasji do muzyki i relacji ze swoją dziewczyną, Hanią – burzy wiadomość od ojca, który chciałby się z nim spotkać po dziesięciu latach od urwania kontaktu.
Wrzucam też link do fragmentu powieści, pierwszych siedmiu stron.

Jeśli natomiast ktoś chciałby być na bieżąco z informacjami w tym temacie, to zachęcam do śledzenia mojego fejsbukowego fanpage'a, gdzie mam nadzieję pisać coraz częściej. Książka jest też dostępna w przedsprzedaży w różnych księgarniach. I to chyba tyle autoreklamy. Jeśli końcem końców kompletnie nikogo to nie interesuje i wszyscy macie w głowie "ale co to w ogóle za typ i czego tutaj chce?", to z góry przepraszam za zawracanie głowy i idę nakrzyczeć na Jarka za głupie podpowiedzi!

A jeśli jednak kogoś zainteresowałem, to bardzo, bardzo dziękuję za to zainteresowanie. Doceniam to. Mam też nadzieję, że wszystko jest u Was dobrze i spokojnie, na tyle na ile dobrze i spokojnie może być w tych ciekawych czasach.
Kurczę pieczone! Nie dawniej jak wczoraj robiłam porządki w książkach i patrząc na "Śnieg widmo" pomyślałam, czy ten Fijałkowski to już zupełnie oszalał, że tak przepadł? A okazuje się, że wyłazi z głębin na nowo :) Gratulacje!

100
O! Świetnie! Nie trzeba będzie tyle czekać. :D

Ja od razu zadam obowiązkowe pytanie - szykujesz coś kolejnego?
Powiadają, że taki nie nazwany świat z morzem zamiast nieba nie może istnieć. Jakże się mylą ci, którzy tak gadają. Niechaj tylko wyobrażą sobie nieskończoność, a reszta będzie prosta.
R. Zelazny "Stwory światła i ciemności"

Strona autorska
Powieść "Odejścia"
Powieść "Taniec gór żywych"

104
Akurat natrafiłem na taką informację:
Spotkanie autorskie z Patrykiem Fijałkowskim
Biblioteka Miejska w Wyszkowie i Stowarzyszenie „Pan Hilary” zapraszają na spotkanie autorskie online z Patrykiem Fijałkowskim, promujące jego najnowszą powieść „Filip i hydra”. Spotkanie odbędzie się 19.03. o godz.19:00 na profilu FB biblioteki i na FB Stowarzyszenia.
http://biblioteka.org.pl/zaproszenia/364
To już zaraz! :)
Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku

Land of Fairy Tales

Eskalator.exe :batman:

Wróć do „Archiwum Pisarzy”