Przemierzyłam ostatnio znane mi kioski i Empiki, jednakowoż nie udało mi się namierzyć nawet Nowej Fantastyki (a były najdziwniejsze rzeczy jakie widziałam, wliczając w to dwa czasopisma z dawno zapomnianej niszy wydawniczej, która po upadku trzech mocnych magazynów zdawała się nierentowna), a o konkursach jeśli dowiaduję się na czas, to tylko pocztą pantoflową.
Prośbo-pytanie jest więc takie: gdzie można nieśmiało próbować się wepchnąć z debiutanckim tekstem, jak wyrobić sobie nazwisko, żeby potem mieć z czym do realnego wydawcy się pokazać? Jakie periodyki (niekoniecznie papierowe?) mają na swoich łamach miejsce dla jakich opowiadań (gatunek, długość, wszystkie inne kryteria), jakie cykliczne konkursy polecacie (bo o ile kojarzę, to nowe lub niecykliczne mają tu swój dział informacji
 ), gdzie lepiej a gdzie gorzej traktują twórców?
), gdzie lepiej a gdzie gorzej traktują twórców? Może jakieś doświadczenia własne?
Myślę, że taka lista byłaby pomocna w starcie, a i pewnie niektórzy redaktorzy może w końcu odetchnęli by z ulgą, nie dostając na biurko non-stop stosów młodocianych wypocin bliżej nieokreślonych twórców
 Wiem, że gdzieś po internecie pałętają się różnorakie spisy i katalogi czasopism oraz zinów, natomiast większość przestarzała, niepełna, z błędami, dlatego coś tworzonego przez nas jako żywą społeczność wg. mnie lepiej zda egzamin (jednak jeśli spis jakiś wiarygodny znacie, to pewnie warto podzielić się na niego namiarami).
 Wiem, że gdzieś po internecie pałętają się różnorakie spisy i katalogi czasopism oraz zinów, natomiast większość przestarzała, niepełna, z błędami, dlatego coś tworzonego przez nas jako żywą społeczność wg. mnie lepiej zda egzamin (jednak jeśli spis jakiś wiarygodny znacie, to pewnie warto podzielić się na niego namiarami). Co wy na to?