Witam:)

5
Witaj :) Niektórzy z nas piszą historycznie ;)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

8
Baw się dobrze :)
“So, if you are too tired to speak, sit next to me for I, too, am fluent in silence.”
(Zatem, jeśli od znużenia milkniesz, siądź przy mnie, bom i ja biegły w ciszę.)

R. Arnold

9
Romecki pisze: (czw 25 lis 2021, 15:48) Cześć,
zacznij od Regulaminu, a potem baw się dobrze.
Skoro powieść historyczna - jacy autorzy są Ci najbliżsi? Epoka? Miejsce? I co próbujesz napisać?
Interesuje mnie szczególnie pierwsza połowa XXwieku,obecnie najbardziej dwudziestolecie międzywojenne, bo właśnie w tych czasach osadziłam fabułę swojej powieści. Właściwie do powieści mi jeszcze daleko ;)) Mam dopiero ok.60stron... 😉
Jeśli chodzi o to, co lubię czytać, to przychodzą mi do głowy tacy autorzy jak Montefiore, Turschmid, Aksionow... Bardzo lubię, kiedy książka poza rozbudowaną i ciekawą fabułą potrafi mnie zaskoczyć jakimiś ciekawostkami historycznymi no i oczywiście przenieść w czasie :<3<3:

Jeśli chodzi o elfy, to dowiedziałam się o nich sporo czytając wpisy na forum <3 Jakoś nie miałam jeszcze okazji zagłębić się w fantasy, pewnie mój błąd :)

10
Romecki pisze: (czw 25 lis 2021, 15:48) Cześć,
zacznij od Regulaminu, a potem baw się dobrze.
Skoro powieść historyczna - jacy autorzy są Ci najbliżsi? Epoka? Miejsce? I co próbujesz napisać?
Interesuje mnie szczególnie pierwsza połowa XXwieku,obecnie najbardziej dwudziestolecie międzywojenne, bo właśnie w tych czasach osadziłam fabułę swojej powieści. Właściwie do powieści mi jeszcze daleko ;)) Mam dopiero ok.60stron... 😉
Jeśli chodzi o to, co lubię czytać, to przychodzą mi do głowy tacy autorzy jak Montefiore, Turschmid, Aksionow...
Bardzo lubię, kiedy książka poza rozbudowaną i ciekawą fabułą potrafi mnie zaskoczyć jakimiś ciekawostkami historycznymi no i oczywiście przenieść w czasie :<3<3:

Jeśli chodzi o elfy, to dowiedziałam się o nich sporo czytając wpisy na forum <3 Jakoś nie miałam jeszcze okazji zagłębić się w fantasy, pewnie mój błąd :)

12
Adka pisze: (czw 25 lis 2021, 20:41) najbardziej dwudziestolecie międzywojenne, bo właśnie w tych czasach osadziłam fabułę swojej powieści
No popatrz, zupełnie jak ja ;)
Witamy serdecznie.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

14
No mamy tu paru dieselpunkowców ;)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”