ahoj!

1
Witam serdecznie, mam nadzieje, ze dluzej tu zabawie i bede sie rozwijac :)

Zywie rowniez nadzieje, ze mnie cieplo przyjmiecie, gdyz jestem troche oniesmielona (byc moze dlatego, ze 'weryfikatorium' tak surowo brzmi i kojarzy mi sie z prosektorium..^^) ;). Jestem licealistka, uczeszczam do klasy o profilu informatyczno-matematycznym, co wbrew pozorom nie wyklucza u mnie zamilowania do ksiazek i szeroko pojetej sztuki. Uwielbiam muzea, galerie, opere, teatr i muzyke, od jazzu przez klasyczna, soul, r&b, alternatywna po elektroniczna. pisanie sprawia mi ogromna przyjemnosc, chociaz do tej pory nie zajmowalam sie tym powaznie. ograniczalam sie do prac domowych na jezyk polski i od czasu do czasu napisalam jakis tekst na konkurs literacki. mam nadzieje, ze dzieki waszej konstruktywnej krytyce sie udoskonale :)

czasem w amoku wyjdzie spod mojej reki cos ciekawego, ale bywa, ze tworze bezsensowne niekonsekwentne bzdety (cos w rodzaju 'plyna chmury po bezchmurnym niebie' ;)), wszystko zalezy od weny ;)

Oprocz tego lubie gotowac i dobrze zjesc. Uwielbiam tanczyc, plywac, grac w badmintona i jezdzic na rowerze, kupowac buty, zwiedzac i spotykac sie w knajpach.

z pozdrowieniami - M.

5
Witam serdecznie.

Również mam nadzieję, że dłużej u nas zabawisz.

Nie lubię jak ktoś tylko zwiększa nam statystykę i znika.

Szkoda, że brak Ci w poście narodowych znaków.

Pozdro.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

7
W ogóle wszyscy tu jacyś młodzi są, fakt, jak zaczynać to od młoda, hehe.

Witaj młoda :D .
Jak ja nie lubię początków. Czemu zawsze są takie trudne?

8
cześć, cześć :)

Jeszcze mam duże opory przed pokazaniem komukolwiek moich wypocin, im więcej razy je czytam, tym głupsze mi sie wydają ;P

9
cześć

jedna rada,ja tu zostałem zadziwiony profesjonalizmem,jak coś tu wrzucasz, to tylko dopracowane.Pewnie i tak coś znajdą :D

ale o to chodzi.nie?

11
Czasem wrzucisz tekst, który INNI uważają za dobry (bo jak TY sam, to nie jest to zbyt dobry wyznacznik wartości tekstu, wiem, bo Weryfikatorium nie daje wielu szans na poprawkowy egzamin :) ) a TUTAJ Cię zjadą. Czasem wrzucisz gniot i... TUTAJ też Cię zjadą...

powitać w Weryfikatorium!
Huginn ok Muninn flięga hverian dag

i??rmungrund yfir;

óomk ek of Huginn, at hann aptr ne komit,

þó si??mk meirr um Muninn.

-------------------------------------------------------

Witajcie w Kraju Umarłych!

Tutaj śmiech zniewoli Wasze lęki!

A marzenia i sny...

Spełni Wielki Papier!!!

13
Cześć!

Ja pisze a jestem w bio - chem :P

Zdaje się, że właśnie rozjechałem Twój tekst. :twisted:

I tak z ciekawości spytam: a czytasz ty aby? :P Jeśli tka to Kogo i ile :D
"Tworzenie od niweczenia.

Kres od początku,

Któż odróżni z całą pewnością?"

14
witaj :)

staranowałeś mnie jak walec, mimo to Cię lubie :D

dzieki za rady ;]

czuję jednak po kościach, że jeszcze większa krytyka spadnie na mnie z hukiem i czekam pokornie acz niecierpliwie.

owszem, czytam. Ciekawi mnie, dlaczego podejrzewasz, że nie? Trochę niepodobne zabierać się za tworzenie bez obycia z literaturą.

Ostatnio przeczytałam pozycje takich autorów jak Frish, Topor, Kapuściński, Zweig i Szekspir.

ajaj chyba nie służą mej radosnej twórczości :D

nawet jeśli się okażę kompletnym beztalenciem bez wyobraźni, bedę pisać do bólu poprawne wypracowania na polski;]

pozdro.

15
Nie. Nie podejrzewałem bo to by było śmieszne, wręcz niemożliwe. Ciesze się, się że czytasz bo w czytaniu siła i takie tam ;)

Sprawa wygląda tak autorzy których wymieniłaś są dobrzy, i oczywiście powinno się ich czytać. Lecz jako wzór, powinni służyć autorzy piszący lekko, tacy których czytasz bez zacięć. Siadasz do książki i nie możesz się oderwać - Od nich powinniśmy się uczyć. Jak dla mnie pod tym względem fenomenem jest nasz "Forumowy" Andrzej - Operacja dzień wskrzeszenia, Oko Jelenia, Kuzynki. Lub Jakub ćwiek - Kłamca, Ciemność Płonie itd. Oczywiście jeśli ktoś nie lubi fantastyki to pech. Dobry warsztatowo jest Wharton, Bruczkowski czy z (znowu fantastyka ale pewnie znasz :P ) Rowling ja jej i HP nie lubię ale warsztatowo trzeba przyznać jest dobra. Ja zawsze szukam ludzi których czyta mi się najlepiej i najszybciej i staram się podpatrywać jak to robią :D Bo na przykład taki Martin Eden mimo że jest książką wspaniałą i inspirującą ;) to czyta się go ciężko i już tak się nie pisze. Ad. talentu wystarczy ci tylko 5% reszta to ciężka praca :D

A wypracowania to zupełnie co innego :P

W zasadzie żeby być dobrym to wystarczy tylko pisać i pisać i pisać i każdą wolną chwile spędzać na czytaniu i pisaniu :D Jelsi cie to kręci to napewno się wyrobisz.

Pozdrawiam.

P.S. Ciesze się, że nie żywisz urazy - nie to było moim celem :)
"Tworzenie od niweczenia.

Kres od początku,

Któż odróżni z całą pewnością?"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”