Witam serdecznie Was wszystkich.
Nazywam się Adam, mam 26 lat.
Jeszcze kilka tygodni temu nie przypuszczałem, że zarejestruję się tutaj u Was. Dlaczego? Pisanie porzuciłem już dawno temu. Ciągle wydaje mi się, że mam za mało czasu żeby realizować swoje zainteresowania. Może dlatego, że porozsiewałem swoją uwagę między dziedziny jakie tylko przyszły mi do głowy, a może dlatego, że w naszym kraju młodzi ludzie traktowani są jak woły.
Od kilku tygodni siedzi mi w głowie myśl - napisz coś, nic nie tracisz. I napisałem krótkie opowiadanie, nie do końca będąc zadowolony z wyniku.
Kim jestem na co dzień? Robię doktorat z dziedziny nauki będącej połączeniem biologii, genetyki molekularnej z domieszką technik immunoenzymatycznych. W wolnych chwilach robię muzykę, czasem piszę wiersze, próbuję sił w programowaniu, lubię fizykę kwantową.
Książek prawie nie czytam, to znowu ten brak czasu. Kiedy jednak uda mi się zasiąść do jakiejś lektury nie mogę wyjść z podziwu nad kunsztem współczesnych (bo jednak wolę czytać współczesnych) pisarzy.
6
Hhm biologia, genetyka, techniki immunoenzymatyczne,fizyka- nie ukrywam, że to dla mnie pojęcia niezbyt bliskie, więc tym bardziej podziwiam robienie z nich doktoratu. Lubisz współczesnych pisarzy? Ja wolę klasyków, ale chętnie przeczytam coś współczesnego, jeśli polecisz.
Witam
Witam

"Nie wiem, co to poezja,
jest w niej coś z laski Mojżesza:
strumień dobędzie ze skały,
umie zabijać i wskrzeszać."
W.B.
W.B.
7
Adam.Mito pisze:Witam serdecznie Was wszystkich.
Jeszcze kilka tygodni temu nie przypuszczałem, że zarejestruję się tutaj u Was.
Tez tak kiedyś miałam. I ani się nie obejrzałam, aż zaczęłam zapuszczać korzenie na forum.
Dodane po 52 sekundach:
I też dostałam ostrzeżenie...hmm, ale ostrzeżenia czasami znikają...
Dodane po 2 minutach:
Sorry, skąd ja wzięłam to też?
8
Nikki dodałem "skąd jestem", bo widzę, że to popularne pole w profilu :wink:
Helu Bertz z fizyki nie robię doktoratu, choc przyznam, że to mogłoby byc ciekawe (fizyka zaczyna być coraz ciekawsza - coraz bardziej nieprawdopodobna). Fizykę lubie i podziwiam. Ostatnio podobała mi się książka Adama Fawera - "Szczególna przypadłość".

Helu Bertz z fizyki nie robię doktoratu, choc przyznam, że to mogłoby byc ciekawe (fizyka zaczyna być coraz ciekawsza - coraz bardziej nieprawdopodobna). Fizykę lubie i podziwiam. Ostatnio podobała mi się książka Adama Fawera - "Szczególna przypadłość".
aż zaczęłam zapuszczać korzenie na forum

9
Ale i tak te dziedziny z których się doktoryzujesz to dla mnie "czarna magia", więc podziwiam. Z fizyki mam nawet 4 na świadectwie maturalnym, choć szczerze to niewiele z niej rozumiem, bo mój umysł jest ewidentnie humanistyczny.
Z Lublina jesteś? Jak "Sztukmistrz z Lublina" :wink:
Z Lublina jesteś? Jak "Sztukmistrz z Lublina" :wink:
"Nie wiem, co to poezja,
W.B.
W.B.
11
To tytuł książki I. B. Singera. To taki moralitet w żydowską kulturą w tle, gdzie głównego bohatera bycie "kobieciarzem" ostatecznie doprowadziło do tragedii. Pochodził on właśnie z Lublina. Polecam książkę.
Dodane po 6 minutach:
Ojoj, żeby moja wypowiedź nie została przez Ciebie źle odebrana- w żaden sposób nie zestawiam Ciebie z tą postacią - chodziło mi jedynie o pochodzenie z Lublina
Dodane po 6 minutach:
Ojoj, żeby moja wypowiedź nie została przez Ciebie źle odebrana- w żaden sposób nie zestawiam Ciebie z tą postacią - chodziło mi jedynie o pochodzenie z Lublina

"Nie wiem, co to poezja,
W.B.
W.B.
13
Witam.
Fizyka... mam mieszane uczucia, jak każdy kto zna mojego fizyka z liceum <mat-fiz to najfajnieszy profil, zapiszcie to sobie droga młodzieży>.
teraz się uzależniłam i spędzam tu duuużo czasu strasząc nowych i sycząc na przechodniów.
Pozdrawiam serdecznie
Fizyka... mam mieszane uczucia, jak każdy kto zna mojego fizyka z liceum <mat-fiz to najfajnieszy profil, zapiszcie to sobie droga młodzieży>.
A ja znalazłam forum i z biegu się zarejestrowałam, nie wiedząc o nim wcześniej. Chyba jakiś pechowy dzień miałamJeszcze kilka tygodni temu nie przypuszczałem, że zarejestruję się tutaj u Was.

Pozdrawiam serdecznie

"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."
"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.
"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde
(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.