Hello.

1
Tak zacząłem, gdyż makaronizm powszechnieje :-P

Mam na imię łukasz, jestem licealistą z Torunia i w tym, jakże źle zapowiadającym się roku, czeka mnie matura :-D Mój zawsze sprawny, wygimnastykowany i bystry niczym przecinak osiemnastoletni umysł jest pełen młodzieńczych pomysłów. Interesuję się ekonomią, giełdą,polityką oraz piłką nożną - jestem sędzią piłkarskim (bezstronnym i nieskorumpowanym, do złudzenia przypominającym Temidę ;-P ).

W chwilach nagłego przypływu natchnienia potrafię coś naskrobać - trochę wierszyków, trochę opowiadań, w zależności od nastroju. Jeśli chodzi o to, co pobrzmiewa w moich głośnikach, to otwarcie przyznam, że smoth jazz ;) choć miewam chwile przebłysku muzyki rozrywkowo-radiowej ;) Jestem bardzo towarzyski, uwielbiam kontakt z ludźmi - zarówno na żywo jak i w korespondencji.

Zdumiony swoim, niekiedy szaleńczym, zapałem do pisarstwa trafiłem tutaj. Czego szukam? Wszystkiego. Od najprostszych porad dla raczkującego "pisarza" do poważnych i obiektywnych ocen przyszłych moich prac.

Mam nadzieję, że pomimo mego braku jakiegokolwiek doświadczenia i "zieloności" w pisarskich sprawach, zostanę przez Was, drodzy forumowicze mile przyjęty ;) pozdrawiam
make my own road.

2
Witam nowego forumowicza :D
"Nie wiem, co to poezja,

jest w niej coś z laski Mojżesza:

strumień dobędzie ze skały,

umie zabijać i wskrzeszać."

W.B.

3
Witam :) <odrzuca płaszcz i kłania się nisko>

Też mam nadzieję, że cię polubimy.... I nie będziesz gorzkawy w smaku jak ci poprzedni.

Jeśli zaproponują ci coś do picia, najpierw przeczytaj skład na etykietce!

Ja się boisz krasnoludów w toporami nie zapuszczaj się w stronę zbrojowni :)

Do zobaczenia przy twoim pierwszym tekście :)

Pozdrawiam serdecznie.
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."

"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

5
Witam.

Arri, na Boga. Okryj się czymś. Nie przystoi świecić nagością przy nowych.

Rozumiem naturyzm i tak dalej, ale bez przesady.

Zostałeś jak widzisz mile przyjęty.

Teraz załóż opaskę na oczy Temido i podążaj przed siebie.

Tak, w tę stronę.

Nie przejmuj się jak zabraknie gruntu, chwilę po tym się pojawi. :twisted:

Pozdro.
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

7
Pfff chciałam napisac, że odrzucam poły płaszcza ale ja nigdy nie wiem czy piszę dobrze czy źle(no bo co to są te "poły"? :P), więc się powstrzymałam... i co mi z tego przyszło? O_o
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."

"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

8
Arri, grunt, że płaszcz wylądował z powrotem na Tobie!

Witaj... Piąteczko! Kolejny tryskający energią post w tym dziale. Podobne poruszenie życzę sobie zobaczyć na forum.

Będziesz piąteczką, bo to sympatycznbie brzmi, a nie chce mi się działać na zasadzie kopiuj - wklej za każdym razem, kiedy będę się zwracać akurat do Ciebie.

Pasuje? Musi :)

Rozgość się na forum.
"Niechaj się pozór przeistoczy w powód.
Jedyny imperator: władca porcji lodów."

.....................................Wallace Stevens

10
Witam Cię i ja :D

Podoba mi się sposób, w jaki zaczałeś - zdobywanie wiedzy. To zawsze pochwalę :D

Arri, bo "poły" to od "połowy" - tak w staromowie to brzmiało, że coś na poły się rozbijało.

Dzisiaj używa się tego np. w poły namiotu (ale w tej wersji to już kurtyny, zasłony).

Arri edit: dzięki, już będę odrzucać poły :P <gdyby mogła to by się czerwieniła>
„Daleko, tam w słońcu, są moje największe pragnienia. Być może nie sięgnę ich, ale mogę patrzeć w górę by dostrzec ich piękno, wierzyć w nie i próbować podążyć tam, gdzie mogą prowadzić” - Louisa May Alcott

   Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
   — Pan to wywiesił? – zapytał zachrypniętym głosem, machając ręką.
Julian sięgnął po zwitek i uniósł wzrok na poczerwieniałego przybysza.
   — Tak. To moje ogłoszenie.
Nieuprzejmy gość pokraśniał jeszcze bardziej. Wypointował palcem na dozorcę.
   — Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.

12
Ach witam, witam. Przepraszam, że z tak długim (ponad tygodniowym) poślizgiem, ale byłam trochę poza domem, a myślę, że powitać i tak wypada. Mam tak mało czasu dla tego super forum, więc przynajmniej napiszę coś w tym dziale, byście sie nie przestraszyli, że uciekłam i już nie wrócę:P
Strona autorska: http://zalecka-wojtaszek.pl

Wsparcie dla pisarzy: http://www.gabinet-holistic.com/
Pracuję z pisarzami, którzy mają poczucie, że nie do końca wykorzystują swój czas i potencjał i nie realizują się tak, jak by chcieli. Pomagam im przezwyciężać przeszkody związane z procesem twórczym i śmiało dzielić się sobą ze światem.

13
witam ślicznie, zapewne tu zostaniesz na długo, tak jak w moim przypadku ;>
Idę niby duch lub zjawa...

Idę stąpam bezszelestnie...

Idę stąpając na przekór wiatru...

Idę tańcząc jak promienie słońca na morzu...

Idę śmiejąc się do wspomnień...

Idę kpić z przykrości...

Idę nie martwiąc się o nic..

Idę, bo słońce oświetla mi drogę.

14
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

15
Witam!

Mogę o coś spytać?

Dziękuję.

Skąd ten nick?

Pozdrawiam!
Allouette, gentile allouette,

Allouette, je te plumerais.

Je te plumerais la tete... et la tete...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”