Kłaniam

1
Dobry wieczór. :)

Na wstępie chciałbym poinformować, iż z powodu dosyć przypadkowo znalezionego linku do Weryfikatorium straciłem właśnie cztery bite godziny na jego przeglądaniu. Zastanawiam się, dlaczego do tej pory moja stopa tu nie postanęła. Albo macie słabe pozycjonowanie, albo złe frazy w googlach wpisywałem. ;)

W każdym bądź razie - piszę, by, zgodnie z nakazem, się przedstawić.

Piotrek jestem, miło mi. Uczeń maturalnej klasy matematyczno-fizycznej z nazwy, matematyczno-geograficznej zaś z praktycznego punktu widzenia. Mieszkaniec - już niedługo, szykują się studia - uroczej uzdrowiskowej mieścinki na Dolnym śląsku. W kwestii studiów - ambicje są na SGH. Co potem, zobaczy się, moje plany życiowe nie sięgają tak daleko.

NIE pisarz. Nie napisałem bowiem, szczerze mówiąc, nic. Nie licząc paru trudnych do czytania "osobno" tekstów do kilku forumowych RPG. Sądzę, że można potraktować jako wprawkę pisarską. Tu pytanie - czy takie coś nada się do publikacji i weryfikacji? Choćby po to by móc poddać krytyce i ocenie warsztat, umiejętność prowadzenia opisów, czy bogactwo językowe.

Z pisarstwem (jeszcze? :P) nie wiążę raczej na poważnie planu na życie, karierę. Jak chyba każdy człowiek, czuję pęd i wolę tworzenia, ale mam pełną świadomość, że wymiernymi efektami nie mogę się na razie pochwalić - i mógł nie będę jeszcze długi czas. Pojawiają się myśli o wysłaniu czegoś do jakowegoś czasopisma, ale żeby móc te myśli w jakikolwiek sposób rozwinąć, należy zabrać się najpierw za realizację pomysłów. Których głowa pełna. I pełnych nawet kilkadziesiąt przynajmniej stron. Zapisanych, niestety (a może stety?) na gorąco, czasami dawno temu i nie poddanych żadnej późniejszej ocenie. Ze cztery porządne i bogate idee leżą gdzieś w szufladzie, czekając na to aż ruszę dupę. Jedna zaś - świeżutka - pochwalić się może trzema stronami w Wordzie i tym, że aktualnie się nią zajmuję.

Cóż...

To by było na tyle.

Pozdrawiam, licząc na gorące przyjęcie. ;)

2
O publikację na razie się nie martw. Młody jesteś, ciesz się prywatnością ;) Jeżeli chodzi o weryfikację, kilka osób chętnych na pewno się znajdzie (i tu jestem już całkiem poważna :p).

Witam serdecznie.

p.s. To jabłuszko jest urocze!
"Nawet najdalsza podróż, zaczyna się od pierwszego kroku."

3
Tak, glizda jest fajna :P

Witaj!

Ja też byłam w mat-fizie... i mnie jakaś humanistyczna zaraza dorwała <mówię o chorobie a nie swojej polonistce, żeby była jasność :P>

Szkoda, że fantasy... <fanka wszystkiego innego :P>

Rozgość się, tylko uważaj, forum uzależnia <a wydawałoby się, że wampir nie powinien być podatny...> aaaa i kryj się jak zobaczysz rudą brodę, zazwyczaj nosi się z toporem :P

Pozdrawiam serdecznie ;)
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."

"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

4
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

7
Toć Weber to Piotrek!?

Na Boga.

Witaj Piotrek; Ty także Piotrek.
Najtrudniej nauczyć się tego, że nawet głupcy mają czasami rację. – Winston Churchill

8
Jestem wdzięczny za przyjemne powitanie. :)

Odpowiadając:

[quote=Raxe]To jabłuszko jest urocze![/quote]

[quote=Arrianna]Tak, glizda jest fajna Razz[/quote]

Dziękuję pięknie. :)

Swoją drogą, awatar ten zauważony na jakimkolwiek forum w połączeniu z moim nickiem jest praktycznie stuprocentowo pewnym wyznacznikiem, iż ich właściciel to właśnie ja. Polecam się. :P

[quote=Arrianna]Szkoda, że fantasy... <fanka wszystkiego innego Razz>[/quote]

<wysila pamięć i wzrok, by przypomnieć sobie, bądź też zauważyć, gdzie wspomniał choć kapkę o fantasy> :D

A poważnie - lubię różne rodzaje literatury. Fantasy, owszem, także. Jestem fanem Pratchetta, Sapkowskiego, Tolkiena, Gaimana. Lubię Lewisa (głównie za umiejętności pisania baśni i za wkład w rozwój fantastyki) i Le Guin. Interesują mnie jednak także czarne kryminały z pogranicza grozy (niejaki Pan Krajewski), czasem powieści detektywistyczno-psychologiczne (Christie, Doyle i... Dostojewski). Lubię Sienkiewicza za jego bardzo przyjemną stylizacje językową i fajne ogólnie fabularne powieści historyczne (a właściwie to quasi-historyczne). Jestem także wielbicielem wszelkiego rodzaju literatury komediowej, z pogranicza absurdu, nonsensu - co nie znaczy, że takie książki nie mają w sobie czegoś głębszego. Przykłady - znów Pratchett, ale także genialny pan Fforde (na bogów, polecam! i czekam na tłumaczenia jego kolejnych książek) oraz niejaki Christopher Moore. Ale także - mimo iż w granicach zupełnie innego gatunku się obracająca - pani Sue Towsend ze swoim dziennikiem Adriana Mole'a.

Ponownie rozwlekle się rozpisałem i w dodatku offtopowo. ;]

Ponawiam jeszcze moje pytanko - czy jest sens poddać weryfikacji (pod kątem umiejętności prowadzenia opisu, dialogu oraz ew. bogactwa językowego) króciutkie formy pisane na potrzeby forumowych RPG? Zawsze chyba lepiej zwrócić się tu - do profesjonalistów, prawie-profesjonalistów oraz jeszcze-nie-profesjonalistów-ale-znających-się-na-rzeczy-ludzi, niż polegać jedynie na ocenie paru przypadkowych osób. Co o tym myślicie?

I na koniec - reklama - http://pisarze.mojeforum.net/viewtopic.php?t=3983. :D

9
Ja to fantasy po prostu wyczuwam :P <wampiry mają dobry węch :P>

Pozdrawiam serdecznie :P
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."

"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

10
Witam serdecznie :) <Aaaa psik!> Nieco przeziębiona jestem, mam nadzieję, że nie zarażę :wink:
Strona autorska: http://zalecka-wojtaszek.pl

Wsparcie dla pisarzy: http://www.gabinet-holistic.com/
Pracuję z pisarzami, którzy mają poczucie, że nie do końca wykorzystują swój czas i potencjał i nie realizują się tak, jak by chcieli. Pomagam im przezwyciężać przeszkody związane z procesem twórczym i śmiało dzielić się sobą ze światem.

11
pisz, wstawiaj i az zaluje, ze tylko raz na tydzien mozna :(

"Zawsze chyba lepiej zwrócić się tu - do profesjonalistów, prawie-profesjonalistów oraz jeszcze-nie-profesjonalistów-ale-znających-się-na-rzeczy-ludzi, niż polegać jedynie na ocenie paru przypadkowych osób"

no ja to jestem ta przypadkowa :cry:
"czas nie leczy ran tylko przyzwyczaja do bolu"

13
MC pisze:pisz, wstawiaj i az zaluje, ze tylko raz na tydzien mozna :(

Ja nie żałuję, przynajmniej będzie można czymś tłumaczyć brak nowego tekstu, zamiast zasłaniać się nawałem zajęć i lenistwem. ;)

MC pisze:no ja to jestem ta przypadkowa :cry:

A tam, pierdoły prawisz.[/quote]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”