Witam :)

1
Witam wszystkich forumowiczów.

Jestem Tomek i obecnie zamieszkuję Częstochowę. Mam 20 lat i studiuję na I roku filologii polskiej. Trafiłem na to forum, bo... jakoś zawsze mnie korciło, żeby dołączyć do jakieś społeczności literackiej. Korzystając z trzytygodniowych ferii zebrałem swoje szkice, przeszukałem Google'a i... oto jestem :)

Moją naczelną pasją jest motoryzacja, ale pisarstwo, literatura zawsze mnie interesowała. Pierwsze opowiadania zacząłem tworzyć w 1999 r., czyli w wieku 10 lat. Były one pisane językiem prostym, ale obfitującym w neologizmy :) Byłem wówczas wyraźnie pod wpływem mangi i anime :) Opowiadania te z czasem rozrastały się i nabierały nowego wymiaru - język pisania już doroślejszy, a pomysły bardziej dopracowane. Z tematyka m&a rozstałem się w 2005 roku, ale może powrócę do tego zagadnienia? :)

Obecnie mam szkice trzech powieści. Pierwsza będzie refleksyjną biografią opartą na faktach z życia mojego śp. ojca, ale nieco podkolorowana. Drugą projektuję na żartobliwy podręcznik dobrego umierania (ars moriendi). Trzecia powieść to pewien eksperyment, polegający na połączeniu dziecięcych opowiadań z komedią w trzech aktach :)

Mam nadzieję, że czas i wena (przede wszystkim ona!) pozwoli mi zaprezentować już wkrótce coś ciekawego na forum :)

2
czołem ;>

ciekawe, czy wyprzedziłem wszystkich i jestem pierwszy w tym powitaniu? ;>

a czy prócz powieści, to coś jeszcze piszesz? jakieś opowiadania na przykład? ;>
//generic funny punchline

3
ZviR pisze:czołem ;>

Czołem :) Tak, jesteś pierwszy w tym wątku :)

ZviR pisze:a czy prócz powieści, to coś jeszcze piszesz? jakieś opowiadania na przykład? ;>

W tej chwili zajmuję się głównie powieściami, ale tak, jak wspomniałem, w przeszłości pisałem opowiadania, które wykorzystam do trzeciej powieści :) Na razie skupiam się na skończeniu tych trzech projektów, bo w zanadrzu mam koncept opowiadań sprzed trzech lat, który nie rozwinąłem jeszcze.

4
Witam Cię serdecznie!

Zvirzeee...
Pierwsze opowiadania zacząłem tworzyć w 1999 r., czyli w wieku 10 lat. Były one pisane językiem prostym, ale obfitującym w neologizmy :) Byłem wówczas wyraźnie pod wpływem mangi i anime :) Opowiadania te z czasem rozrastały się i nabierały nowego wymiaru
pisze opowiadania chłopak, tak, tak :-)
'ad maiora natus sum'
'Infinita aestimatio est libertatis' HETEROKROMIA IRIDUM

'An Ye Harm None, Do What Ye Will' Wiccan Rede
-------------------------------------------------------
http://g.sheetmusicplus.com/Look-Inside ... 172366.jpg

5
napisał, że pisał, a mnie interesuje, by napisał, czy pisze...

(powtórzenia to moja specjalność ;> )
//generic funny punchline

6
Fakt, są < żartuje sobie :P>

To jest już takie... metapisanie wyższego rzędu w takim razie O_o

Witaj!

Trzy tygodniowe ferie na studiach? Dlaczego ja mam tylko dwa? I to nie całe? No, no <grozi palcem>

To ja będę czekać na coś ciekawego.

Pozdrawiam serdecznie :)
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."

"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

7
Witam gorąco :)

Trzy tygodnie ferii zdarzają się tylko wtedy, gdy akurat trwa sesja i jeden z egzaminów jest na samym końcu, a w środku gigantyczna przerwa. Też tak miałam w tym roku, ale teraz na szczęście zasłużona przerwa międzysemestralna.
"Jeżeli chcesz rozśmieszyć Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość"

Woody Allen

8
Pochwalony, braciszku z Częstochowy!

Świetnie, przyda nam się ktoś uduchowiony.

Jestem pewien, że na poligonie potrzebują dobrego słowa.

Idź sprzedaj im jakiś kit.

A... przy okazji weź łopate. Nigdy nie wiadomo kiedy się przyda!

Czółeńko!
"Wiara przychodzi z serca i duszy.Jeśli ktoś potrzebuje dowodu na istnienie Boga ,wtedy sama idea duchowości rozpływa się w sensualizmie i redukujemy to, co święte do tego ,co logiczne."

-Drizzt Do'Urden

-------------------------------------------------------

http://img382.imageshack.us/img382/6497 ... oligon.jpg

Załap się! Jeszcze dziś!

9
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

10
Witaj.

A ja nie mam przerwy na studiach. W dodatku w ten weekend chcą mnie zabić ilością zajęć na dzień. Nie dam się i nie pojadę :P
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

11
Witam.

To fascynujące waszmości, że zacząłeś tworzyć tak młodo. Niemalże jęk zachwytu nie wyrwał się z moich płuc gdy wspomniałeś o moich ulubionych neologizmach. Mam nadzieję, że rychło się nimi z nami podzielisz.

Lejąc z innej beczki, ja mam pierwszą w życiu sesję i czuję jakby kolejny egzamin był następnym gwoździem do mej trumny. Weber - PonuryŻniwiarzu gdy wreszcie przyjdzie czas na mnie zrób to delikatnie.
Lepiej uosobić tysiące przedmiotów jak jedną osobe traktować przedmiotowo.

12
Altamira pisze:Trzy tygodnie ferii zdarzają się tylko wtedy, gdy akurat trwa sesja i jeden z egzaminów jest na samym końcu, a w środku gigantyczna przerwa

Niezupełnie. Jedyny egzamin miałem 2 lutego, a na uczelnię wracam 23 lutego :)

Ralf pisze:Lejąc z innej beczki, ja mam pierwszą w życiu sesję i czuję jakby kolejny egzamin był następnym gwoździem do mej trumny.

Ja takie uczucie miałem w sumie tylko przy kolosie z historii literatury. Ogrom materiału, a człowiek sam nie wiedział jeszcze, jak się za to zabrać. Ale było, minęło - teraz jest już lepiej :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”