Bubaka (miniatura/eksperyment/obyczaj)

1
Bubaka.

Gałąź. Słoneczko. Jedzonko! O, nie. Przed myślą... Madzia! Duże zło. Bo taka Madzia... Taka Madzia lepiej lata. Lata i lata. I je! Je Madzia. Pikut zawsze mówił, że Madzia je. To frunę. Frunę i frunę. Co by Madzię... Madzia więcej waży.

Spadłem gdzieś. Gdzieś pod kwiatek. Tu mnie nie znajdą. Jakaż buba. Płaczę sobie. Lubię. Czasem, jak Madzia zepchnie, trzeba. Niespokojnie oddycham. Góra, dół. Góra, dół. Faliszczo. Osz, kolacji nie będzie. Skrzydełko się zwichło. Pikut zwichnął ostatnio łapkę. A skrzydełko. Buba! To już Bubaka! Nie. Uderzam o trawę. Posiedzę.

Gałąź. Daleko! Słoneczko zaszło. Jedzonka nie ma. O, nie! W myślach ciągle... Madzia!

Enjoy! :) Napisałam przed chwilą :P

Właściwie to już wiem, że eksperyment się nie udał, bo mój brat zrozumiał O_o. Ciężko tak pisać. Huh, wystąpić przeciwko automatyzmom...
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."

"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

2
Ten tekst to kosmos. Nie wiem co jest w nim z obyczaju, nie mam bladego pojęcia. Eksperyment to już bardziej. Musze przyznać, że ma to w sobie coś z Frankensteina.

Gdyby to nachalnie czytać, tak w kółko bez wytchnienia z pewnością zapadlibyśmy w chorobę sierocą czy tam inne epilepsje i autyzmy. Tak! powinnaś na początku przestrzec przed epilepsją. "Nie patrz w monitor dłużej niż 15 minut, rób przerwy." A najgorsze jest to, że spodobało mi się. No cholera, cały czas miałem przysłowiowego banana na twarzy przy czytaniu. Niezrozumiałe... Nie rozumiem tego, a podoba mi się. To jest prawie jak z obrazami tych wszystkich stukniętych Francuzów.

I co to do jasnej znaczy "faliszczo"?
Ostatnio zmieniony śr 11 lut 2009, 15:54 przez Nazz, łącznie zmieniany 1 raz.
The Dude abides.

3
Ja niestety rozumiem XD

Niestety, bo nie taki był zamysł autorki. Ale myślę, że należę do mniejszości :D

Ja też miałam banana na twarzy, jak to czytałam. Takie to... Arri'owe... To całe latanie, jedzenie i siedzenie :D

I jestem w opowiadaniu! Ha Ha Ha!

<muszę skombinować minifotelik dla ćmy na tylne siedzenie Lamborgini> <myśli>
"To, co poczwarka nazywa końcem świata, reszta świata nazywa motylem." Lao-Cy, Księga Drogi i Cnoty

"Litterae non erubescunt." Cyceron

6
Próbuję coś udowodnić. :) Opowiem co, jak się wszyscy wypowiedzą - serdecznie dziękuję za ocenę :)
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."

O. Wilde

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

7
Eeee

Arri, próby udowodnienia pewnych rzeczy - jeśli a propos tekstu, nad którym ostatnio wywiązała się dyskusja ubliżają niestety (pardon moi, jeśli nie o to Ci chodziło) mi jako Czytelnikowi.

Bo co innego pisać tekst z pewną subiektywną prawdą o rzeczywistości a co innego pisać tekst żeby coś komuś udowodnić. Chcesz porównać przez analogię coś podobnego w technice (strumień świadomości?) ale zupełnie innego w treści.

A jednak i jak widzisz i na Twoje bubaki znalazł się amator. I co?

Jest miejsce w literaturze? Czy tego chcesz, czy nie.

Ha, ha.
w podskokach poprzez las, do Babci spieszy Kapturek

uśmiecha się cały czas, do Słonka i do chmurek

Czerwony Kapturek, wesoły Kapturek pozdrawia cały świat

8
Oi, ale Pika totalnie potwierdza moją teorie. Tylko ona jedna może to rozumieć i rozumie. Bo ten tekst zrozumieć mogą tylko osoby, które mnie znają. Zdziwił mnie mój brat ale Pika? Wręcz doskonale, że zrozumiała przekaz.

Bo co innego pisać tekst z pewną subiektywną prawdą o rzeczywistości a co innego pisać tekst żeby coś komuś udowodnić.
a dlaczego? a ile jest osób, które piszą coś, by udowodnić swoją wyższość, lepszość i inne. Mi się wydaje, że bardzo wiele ludzi pisze, aby coś udowodnić. A bubaka - bubaka to zabawa. Eksperyment. I dlaczego to nie może zawierać prawdy o rzeczywistości? Co więcej - zawiera ;)

Nazza też można wytłumaczyć... wszak... Nazz też mnie zna(nie tak jak Pika ale jednak) :) wiec, mimo iż nie zrozumiał to coś tam mu w głowie się szamotało :)
Ostatnio zmieniony śr 11 lut 2009, 23:05 przez Arrianna, łącznie zmieniany 1 raz.

O. Wilde

(\__/)
(O.o )

9
Ja chyba zrozmiałam. Przynajmniej to, co tobą kierowało. Infantylizacja jest nie bez przyczyny, prawda?
Są więzienia gorsze od słów...

10
Właściwie to jest bez przyczyny :)

O. Wilde

(\__/)
(O.o )

12
To jest falująco :) Jak już będzie przeczytane - dam wskazówkę jak to czytać, żeby miało sens ;)

O. Wilde

(\__/)
(O.o )

13
Ja też przeczytałem tekst z uśmiechem.

Został mi.

Rozumiem tak tekst, jak i przekaz.

Inaczej jednak niż Zuz.

Ale chyba nie ma sensu, abym się tu wywnętrzał.

Prawda Arri?
Cave me domine ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo.

Szaleństwo to obecnie jedyny rodzaj indywidualizmu. Reakcja obronna organizmu na absurdalny ład i banalność świata.

14
Rozumiesz przekaz, nie robię z tego tajemnicy.

A tekst? Rozumiesz o czym to jest? :)

Ależ! Wywnętrzaj!

O. Wilde

(\__/)
(O.o )

15
ad1 - wielopłaszczyznowo.

ad2 - tylko słowo na "s"?

Pozdrawiam.
Cave me domine ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo.

Szaleństwo to obecnie jedyny rodzaj indywidualizmu. Reakcja obronna organizmu na absurdalny ład i banalność świata.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Opowiadania i fragmenty powieści”