Ukłony od Szuirada

1
Witam wszystkich

Od pewnego czasu krążę po WeryfikatoriuM i niezręcznie dalej poruszać się pod osłoną "gość". Tytułowy Szuirad czyli Dariusz - czytając od prawej - to ja. Średnią wieku zapewnę podniosę, ale nie mój to problem;). Kiedyś pisałem, potem długa przerwa (była to proza - ale niestety życia) z nagłymi zrywami. Jakieś trzy lata temu "przypadłość" nieco się nasiliła. A od kilkunastu miesięcy jestem przekonany, że nie można z tym walczyć :) - człowiek musi, inaczej się udusi - co prawda J. Stuhr o śpiewie, przy mikrofonie ale z przełożeniem na pióro i tekst nie ma większego problemu. W mrocznej młodości wytarłem parę korytarzy na Wrocławskiej Politechnice a kręte ścieżki zycia zaprowadziły mnie do Straży Pożarnej, gdzie znalazłem sobie niszę. Pierwotnie, przez długi czas czytałem i skrobałem fantastykę, obecnie ( przejście następowało płynnie) zaczynam doceniać obszary... hm, nazwijmy to "tematów obyczajowych". Przyznaję, ze fantastyka, szeroko ujeta, pozostała w kręgu zainteresowania.

Zdążyłem się zorientować, że na WeryfikatoriuM przywiązuje się dużą wagę do przedstawienia się - mam nadzieję, ze w minimalnym stopniu oczekiwania spełniłem.

Jeszcze raz ukłony dla wszystkich

3
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

5
Witaj serdecznie i tutaj.

Mam nadzieję, że zabawisz dłużej.

<idzie gdzieś się wyżyć klnąc pod nosem siarczyście>
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.

6
Ha!, wreszcie ktoś wziął na poważnie przedstawienie się :D

Poligon Cie nie minie, ale przynajmniej nie będą tam do Ciebie rzucać per "kmiotku" ;)

Witay!
Cave me domine ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo.

Szaleństwo to obecnie jedyny rodzaj indywidualizmu. Reakcja obronna organizmu na absurdalny ład i banalność świata.

7
Żaden poligon! Wszak Dariusz to moje ulubione męskie imie!! I jeszcze ten obyczaj...! :)

Witaj :) Rozgość się i nie pij herbaty - do tej pory nie wiem, co oni tam dodają! :) Jak będziesz miał jakąś wolną chwilę - zapraszam do zamku :)

Pozdrawiam serdecznie :)
"It is perfectly monstrous the way people go about, nowadays, saying things against one behind one's back that are absolutely and entirely true."

"It is only fair to tell you frankly that I am fearfully extravagant."
O. Wilde

(\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature help him take over the world.

8
Dzięki za przywitanie

Jeszcze trochę vzasu i zadomowię się tu. Oczywiście oczekuję, że czas spędzony na WM będzie dla mnie owocny, zarówno we wrażenia z czytania Waszych tekstów a również z uwag i rolowania tego co ewentualnie przedstawię pod ostrzał.

Dzięki Arrianno za ostrzezenie o herbacie :) - ale skoro żyjecie to ufam, że źle nie jest.

Mam wrażenie, że jestem tu zbyt krótko, by od razu orientować się we wszystkim. Nie do końca jest dla mnie jasne :
Arrianna pisze:Jak będziesz miał jakąś wolną chwilę - zapraszam do zamku

co to jest, gdzie jest ten zamek, a może to inna nazwa WeryfikatoriuM ?

Wybacz ignorancję ale wolę spytać niż krążyć i udawać mądrego ;)
"W człowieku, który uważa, ze wszystko już było i nic nie może go zdziwić, umarło to, co najpiękniejsze - uroda życia".

R Kapuściński "Podróże z Herodotem"

10
Dzięki

zaraz zajrzę :)
"W człowieku, który uważa, ze wszystko już było i nic nie może go zdziwić, umarło to, co najpiękniejsze - uroda życia".

11
To faktycznie nie na pięć minut :)

z czasem spróbuję sie wgłębić

14
Radzę nie przychodzić do zamku kiedy ja akurat wpadam z wizytą. :twisted:
Po to upadamy żeby powstać.

Piszesz? Lepiej poszukaj sobie czegoś na skołatane nerwy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”