Re: Historia prawdziwa

677
Filozofka pisze: Zazdrośni koledzy badź kolezanki, domagają się części udziału bo przeciez są bohaterami ksiązki.

Mają do tego prawo? Jak to wygląda i co zrobić by takich nieprzyjemnych sytuacji uniknąć?
praw nie mają żadnych.

mogą cię za to pozawać o zniesławienie.

Standardowo warto zmienić imiona i nazwiska oraz "inne szczegoły umożliwoiające identyfikację.

680
1332 - dwa Szatany!
- Nie skazują małych dziewczynek na krzesło elektryczne, prawda?
- Jak to nie? Mają tam takie małe niebieskie krzesełka dla małych chłopców... i takie małe różowe dla dziewczynek.

681
616 - prawdziwy szatan.
"Siri was almost sixteen. I was nineteen. But Siri knew the slow pace of books and the cadences of theater under the stars. I knew only the stars." Dan Simmons

685
Bardzo słusznie :) Jak znam życie przy większości książek można wynaleźć takie detale. Nie da się wiedzieć wszystkiego. Zawsze się trafi jakiś upierdliwy czytelnik :)

686
Andrzej Pilipiuk pisze:
Gra pisze:Andrzeju - fajny tekst w Bluszczu. Coś niecoś odkrywa ze skrytości.
co to jest skrytość? ;)
za słownikiem PWN:
5 Słowo duch jest używane w następujących wyrażeniach dotyczących czyjejś psychiki, nastroju lub woli dokonania czegoś. 5.1 Jeśli czujemy coś, myślimy o czymś itp. w duchu, w głębi ducha, w skrytości ducha lub w cichości ducha, to ukrywamy nasze uczucia i myśli. Milczałem również, ale śmiać mi się chciało w duchu; Bawi się z nami, żartuje, a w głębi ducha obmyśla plany, rozdziela funkcje, kontroluje; Może liczy w skrytości ducha, że jego przeciwnik będzie miał zły dzień?
To niejawność. Pozdrawiam, Andrzeju.

688
Ależ oczywiście! Serce na dłoni to dobroć! Szczodrość! Empatia!
A ja mówię o tajemnicy, którą zawoalowujemy swoimi tekstami. Ktoś, kto nie zna autora osobiście, wiele sobie wyobraża. Gdy przeczyta, co autor sam o sobie napisał, zaczyna widzieć człowieka z krwi i kości. Tylko tyle.
'ad maiora natus sum'
'Infinita aestimatio est libertatis' HETEROKROMIA IRIDUM

'An Ye Harm None, Do What Ye Will' Wiccan Rede
-------------------------------------------------------
http://g.sheetmusicplus.com/Look-Inside ... 172366.jpg

690
Gra pisze: Ktoś, kto nie zna autora osobiście, wiele sobie wyobraża.
na podstawie mojej twórczości można zapewne wydedukować że chlam jak smok, nocmi szlachtuję dresiarzy a kontakty damsko męskie sporowadzają się u mnie do gwałcenia ;)

691
mountain_artist pisze:Andrzeju, jak tam praca nad nową książką? :D
milicja ma właściwe sobie tempo pracy ;)

a już poważniej - wakacje, obowiązki rodzinne, w rozjazdach jestem - trochę to nie sprzyja - teraz jadę na tydzień do Lidzbarka to liczę ze przeczytam coś z tych 50 zaległych tekstów początkujących i podgonię też pisanie książki...

Wróć do „Strefa Pisarzy”