czytam to forum od pewnego czasu (a ostatnio miałam go naprawdę sporo w związku z zagipsowaną nogą) i w końcu postanowiłam dołączyc i wrzucic coś swojego.
o mnie...
jestem świeżo upieczoną studenką.
Od pewnego czasu zaczytuję się w powieściach Sary Waters (w oryginale, więc zajmuje mi to trochę więcej czasu).
Uwielbiam teatr, w szczególności spektakle na podstawie tekstów Witkacego.
Nie ruszam się nigdzie bez muzyki. Od mniej więcej 7 lat zajeżdżam całą dyskografię Melissy Etheridge i tak zapewne zostanie już na wieki wieków. Amen.
i z góry (czy też z dołu) przepraszam za brak "c z kreseczką" ale na mojej klawiaturze ta literka nie wchodzi.
serdecznie pozdrawiam
3
Witam Cię serdecznie exquisista. Próbowałam wymówić Twój nick, ale prawie połamałam sobie język
Możesz powiedzieć co on oznacza? Jest bardzo ciekawy. A tak w ogóle to co studiujesz?
Ależ ja jestem wścibska :p

Ależ ja jestem wścibska :p
Miłości jestem posłuszna i szczęściu się nie opieram!
I czuję twoją pieszczotę i coraz bardziej zanikam,
I czuję twe pocałunki i coraz bardziej umieram.
Rok nieistnienia B. Leśmian
4
wymowa mniej więcej "ekskwizista" - ależ to paskudnie wygląda.
to z łaciny, jednego z uwielbianych przeze mnie języków (zapewne dzięki cudownej nauczycielce, którą miałam w liceum gdyż uczniowie drugiej nauczycielki łaciny nienawidzili tego języka całą duszą i całym ciałem)
a znaczy "drobiazgowa, obmyślana, wyszukana, wyrafinowana".
Używam go dlatego, że magicznym słowem jest dla mnie "sophisticated" z angielskiego czyli właśnie "wyrafinowany". Sophisticated jest dośc oklepane na wszelkiego rodzaju forach więc znalazłam sobie jego łaciński odpowiednik w formie żeńskiej i cieszę się "niepowtarzalnością"
a zaczynam studia na wydziale filologii polskiej o specjalizacji edytorsko-wydawniczej.
tutaj nie będę się jakoś specjalnie rozpisywac. po prostu lubię a nie chciałam studiowac czegoś wyłącznie dla "łatwiej i dobrze płatnej pracy po studiach"
i tak wszyscy skończymy na kasie w biedronce ;D
to z łaciny, jednego z uwielbianych przeze mnie języków (zapewne dzięki cudownej nauczycielce, którą miałam w liceum gdyż uczniowie drugiej nauczycielki łaciny nienawidzili tego języka całą duszą i całym ciałem)
a znaczy "drobiazgowa, obmyślana, wyszukana, wyrafinowana".
Używam go dlatego, że magicznym słowem jest dla mnie "sophisticated" z angielskiego czyli właśnie "wyrafinowany". Sophisticated jest dośc oklepane na wszelkiego rodzaju forach więc znalazłam sobie jego łaciński odpowiednik w formie żeńskiej i cieszę się "niepowtarzalnością"

a zaczynam studia na wydziale filologii polskiej o specjalizacji edytorsko-wydawniczej.
tutaj nie będę się jakoś specjalnie rozpisywac. po prostu lubię a nie chciałam studiowac czegoś wyłącznie dla "łatwiej i dobrze płatnej pracy po studiach"
i tak wszyscy skończymy na kasie w biedronce ;D
Zauważyłem że obok jej zeszytu leżał komplet stalówek i kałamarz z muzami.
- Myślałem, że uważałaś to za bezguście.
- I nadal uważam, ale jestem siedemnastoletnią dziewczyną i mam niezbywalne prawo do tego, żeby podobały mi się pretensjonalne bezguścia.
- I nadal uważam, ale jestem siedemnastoletnią dziewczyną i mam niezbywalne prawo do tego, żeby podobały mi się pretensjonalne bezguścia.
5
No no. Uczyłam się łaciny przez kilka lat, ale niestety miałam sporą przerwę. Ja też wybrałam dość niepopularny kierunek - filozofię
Myślałam nad polonistyką jako drugi fakultet, ale zdecyduję się chyba jednak na bibliotekoznawstwo. Jak widać również nie gustuję w kierunkach "z dobrze płatną przyszłością". Najważniejsze to robić to, co się lubi.
Ale mi się zebrało na pogaduszki

Ale mi się zebrało na pogaduszki

6
bibliotekoznawstwo jest świetne
też o tym myślałam, bo od lat marzę o byciu "najseksowniejszą bibliotekarką w tej części Europy" ale moje marzenia oczywiście spełzną na niczym gdyż bibliotekarka ze mnie żadna a do bycia seksownej mi zdecydowanie daleko
teoretycznie mam sporo czasu na nadrobienie obu braków ale jak na razie mi się do tego nie spieszy
cieszę się wkraczaniem w tak zwaną "dorosłośc" do której zapewne i tak trzeba dorosnąc zanim się zacznie w cokolwiek wkraczac 
a jak już skończysz tą filozofię to co dalej zamierzasz?
tak prawdę mówiąc nie mam pojęcia co po takiej filozofii można robic (oczywiście tak robic żeby chcieli za to płacic)

też o tym myślałam, bo od lat marzę o byciu "najseksowniejszą bibliotekarką w tej części Europy" ale moje marzenia oczywiście spełzną na niczym gdyż bibliotekarka ze mnie żadna a do bycia seksownej mi zdecydowanie daleko

teoretycznie mam sporo czasu na nadrobienie obu braków ale jak na razie mi się do tego nie spieszy

a jak już skończysz tą filozofię to co dalej zamierzasz?
tak prawdę mówiąc nie mam pojęcia co po takiej filozofii można robic (oczywiście tak robic żeby chcieli za to płacic)
8
miło mi poznac koleżankę po fachu
mogę zapytac na jakiej uczelni?

10
w takim razie widzę że wychodzimy z dokładnie takiego samego założenia. 
na tyle blisko żebym nie miała najmniejszego problemu z szybkim dojazdem w razie wybitnej potrzeby i na tyle daleko żebym nie musiała mieszkac w domu i mogła w końcu zacząc życ tak jak ja chcę, a nie wciąż pod dyktando tych, którzy chcą mnie chronic przed tym, co nieuchronne

na tyle blisko żebym nie miała najmniejszego problemu z szybkim dojazdem w razie wybitnej potrzeby i na tyle daleko żebym nie musiała mieszkac w domu i mogła w końcu zacząc życ tak jak ja chcę, a nie wciąż pod dyktando tych, którzy chcą mnie chronic przed tym, co nieuchronne

11
Och, jak ja nie lubię tego pytaniaexquisista pisze:co po takiej filozofii można robic

A to bardzo ciekawa specjalizacja, myślałam o czymś w tym guście. Widać mamy podobne zainteresowania i gusta, przynajmniej w kwestii studiowaniaexquisista pisze:zaczynam studia na wydziale filologii polskiej o specjalizacji edytorsko-wydawniczej.

13
też nie lubię kilku pytań, które zadają mi ludzie, a jak dla mnie odpowiedź na nie jest oczywista
i coraz częściej dociera do mnie to, że to, co dla mnie jest oczywiste wcale nie musi byc takie dla innych
jestem pełna podziwu dla Twojego zapału: bibliotekoznawstwo, polonistyka, kulturoznawstwo... pięknie... i koszmarna ilośc nauki do tego. będę trzymac kciuki!
ja miałam początkowo plany dotyczące szkoły aktorskiej, bądź specjalizacji z teatru, ale w końcu i to (tym razem za namową mamy) odeszło w niebyt.
[ Dodano: Sro 12 Sie, 2009 ]
generalnie u każdego sytuacja jest bardziej skomplikowana niż wygląda na pierwszy rzut oka. (no chyba, że mamy do czynienia z "różowymi pustakami" - u nich zawsze wszystko jest jasne i do bólu oczywiste)
czyli, że już jesteśmy przyjaciółkami od serca? ;P

i coraz częściej dociera do mnie to, że to, co dla mnie jest oczywiste wcale nie musi byc takie dla innych

jestem pełna podziwu dla Twojego zapału: bibliotekoznawstwo, polonistyka, kulturoznawstwo... pięknie... i koszmarna ilośc nauki do tego. będę trzymac kciuki!
ja miałam początkowo plany dotyczące szkoły aktorskiej, bądź specjalizacji z teatru, ale w końcu i to (tym razem za namową mamy) odeszło w niebyt.
[ Dodano: Sro 12 Sie, 2009 ]
generalnie u każdego sytuacja jest bardziej skomplikowana niż wygląda na pierwszy rzut oka. (no chyba, że mamy do czynienia z "różowymi pustakami" - u nich zawsze wszystko jest jasne i do bólu oczywiste)
czyli, że już jesteśmy przyjaciółkami od serca? ;P
14

Serca, powiadasz... czekaj, czekaj, gdzieś je widziałam. O_o. Było tu, jeszcze całkiem niedawno, widziałam. Było! Zabierajcie ten kaftan! Pewno gdzieś się poturlało, schowało i teraz się ze mnie naśmiewa. Widział kto? Takie malutkie, czarniutkie...

Ok, z racji przegrzanych zwojów mózgowych, spać iść wypada. Dobranoc

Nie łązić po forum bez latarki. Tam <wskazuje nieokreślony punkt na horyzoncie> jest przepaść.
Dobranoc

"Niechaj się pozór przeistoczy w powód.
Jedyny imperator: władca porcji lodów."
.....................................Wallace Stevens
Jedyny imperator: władca porcji lodów."
.....................................Wallace Stevens
15
ja widziałam jedno!
czy ono oprócz tego, że czarne było jeszcze kosmate? jeśli tak to na pewno to. właśnie uciekało gdzieś tam w tą czarną przepaśc. biegnij, może jeszcze złapiesz
a jak nie złapiesz to mogę Ci trochę pożyczyc. moje jest duże, czarne i kosmate więc da się podzielic na pół 
miłej nocy
czy ono oprócz tego, że czarne było jeszcze kosmate? jeśli tak to na pewno to. właśnie uciekało gdzieś tam w tą czarną przepaśc. biegnij, może jeszcze złapiesz

miłej nocy