Dobry dzień :)

1
Witam wszystkich. Od dłuższego czasu szukam jakiegoś dobrego forum literackiego, na którym mogłabym zaprezentować swoją twórczość i nieco podszlifować warsztat. Po zapoznaniu się z różnymi ofertami wybrałam Weryfikatorium. Może więc na początek powiem co nieco o sobie.
Mam na imię Patrycja i za niedługo skończę osiemnaście lat. Aktualnie uczę się w liceum, w klasie artystyczno-dziennikarskiej. Swoją przygodę z pisarstwem zaczęłam już bardzo dawno temu, kiedy byłam jeszcze małą dziewczynką. Moje pierwsze kroki w tej dziedzinie wyglądały następująco: rysowałam w zeszycie jakieś obrazki i pod każdym pisałam po jednym czy dwa zdania. Z czasem zaczęłam pisać coraz więcej, aż w końcu postanowiłam zająć się tym już tak na poważnie. Z początku pisanie niezbyt dobrze mi wychodziło, ale zaczęłam dużo czytać i teraz mniej więcej wiem, jak to wygląda. Próbowałam już swoich sił w kryminałach, dramatach, erotykach, obyczajach, romansach, horrorach i fantastyce. Jak dotąd najlepiej idzie mi w tym ostatnim. Lubię też czasem połączyć w jednej powieści kilka gatunków. Kilka razy próbowałam wysłać swoje twory do różnych wydawnictw, ale bez powodzenia. Jednak wciąż mam nadzieję i nie poddaję się.
Nie wiem, co jeszcze mam o sobie opowiedzieć. To chyba tyle. Mam nadzieję, że wielu rzeczy się tutaj nauczę, zwłaszcza że to forum wydaje się takie profesjonalne. Pozdrawiam.

2
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

6
Tak, ale wzięłam go z mojej ulubionej gry ;)
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”