Witajcie!

1
Nazywam się Jakub. Mam 18 lat, ale już w czerwcu skończę 19. Nie mam określonych zainteresować (albo tego nie dostrzegam). Uwielbiam czytać, choć ostatnio zauważyłem że zbyt się ograniczam i np. Stephen King już mnie nie bawi, więc sięgam po innych autorów (co nie znaczy, że czytałem tylko Kinga - ale nie było ich wielu). Równie mocno uwielbiam grać w gry, szczególnie mocno pobudzające moją chorą wyobraźnię gry RPG. Ostatnio bardziej kieruję się ku fantasy, więc RPG i książki z tego gatunku tym bardziej pomagają mi wymyślać i kreować świat - Forgot (oczywiste skojarzenia z Forgotten Realms, których nie będę w stanie uniknąć, ale cóż). Być może niedługo przedstawię swój projekt na stronie, ale mam problem z mapą (jeśli ktoś mógłby tu pomóc, będę wdzięczny).

To chyba wszystko. Aha, Jimmy to moje alter ego, więc jestem uzależniony od tego nicka.

Oby było mi tu miło! Kilka kubłów zimnej wody i może w końcu będę lepiej pisać!

2
Witam serdecznie
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

3
Witam!

Widzę, że zainteresowania mamy w gruncie rzeczy podobne :]. Miło mi spotkać kolejnego "erpegowca"! Pisząc "grać" masz na myśli "czyste granie" czy niewdzięczne prowadzenie sesji?

Do alter ego się przyzwyczaimy, osobiście znam "ich" kilka. Nawet często spotykam jedno, które usiłuje zabić swoje "pierwsze ja". ;)

Re: Witajcie!

5
Jimmy pisze:pomagają mi wymyślać i kreować świat - Forgot (oczywiste skojarzenia z Forgotten Realms, których nie będę w stanie uniknąć, ale cóż).
Fakt - oczywiste skojarzenie. Zbyt oczywiste. Radzę zmienić nazwę, póki zanadto się do niej nie przywiązałeś;)
A poza tym witam na pokładzie:)
Strona autorska: http://zalecka-wojtaszek.pl

Wsparcie dla pisarzy: http://www.gabinet-holistic.com/
Pracuję z pisarzami, którzy mają poczucie, że nie do końca wykorzystują swój czas i potencjał i nie realizują się tak, jak by chcieli. Pomagam im przezwyciężać przeszkody związane z procesem twórczym i śmiało dzielić się sobą ze światem.

8
MatMot pisze:Pisząc "grać" masz na myśli "czyste granie" czy niewdzięczne prowadzenie sesji?
Czysta gra - na komputerze. Nie potrafię prowadzić tudzież uczestniczyć w sesjach - bynajmniej nie miałem jeszcze okazji.
noetting pisze:Radzę zmienić nazwę, póki zanadto się do niej nie przywiązałeś;)
Dobra rada. Jakieś propozycje? :D Założę kiedyś osobny temat, ale nazwa mi pasuje gdyż jest związana z zapomnieniem "czegoś".

Dzięki za powitanie!

9
Jimmy pisze:ale nazwa mi pasuje gdyż jest związana z zapomnieniem "czegoś"
Ech, wszyscy żyją wspomnieniami. Podczas prelekcji w Ohio Chuck mówił, żeby się od nich oderwać, ale za żadne skarby nie wyrzucać z pamięci. Cholerny Norris!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”