1726

Latest post of the previous page:

Romek Pawlak pisze:podręcznika Andrzeja mogłoby zejść np. pięć tysięcy, a wtedy pytanie, czy skórka warta wyprawki :)
ujmijmy to tak: zarabiam na beletrystyce w miarę godziwie - zatem kryterium opłacalności pisania podrecznika nie jest dla mnie decydujące.

Będzie to wtopienie masy czasu który możnaby poświecić na ciekawsze zajęcia...

Opłacalność rozpatrywana jako próba odciśnięcia śladu własnej stopy w kulture naszego kraju jest problematyczna. Napiszę. Wyda się.

Zejdzie tego 5 tyś szt.
500 osób natchnionych wizją coś napisze.
50 osób coś opublikuje.
5 wyda kiedyś książkę
1 zostanie zawodowym pisarzem.

kalkuluje się? ;)
powstanie powiedzmy 5+ książek z których być może niektóre bedą nadawały się do czytania.

Jesy inny problem - tu akutrat zebrali sie głównie ludzie w miarę normalni. Ale rzucie okiem na ludzkie zoo skupione na portalu pisarskim. Zbole, wojujący ateiści, lewaccy popaprańcy.

teraz problem: w niektrych przypadkach taki poradnik może trafić w ręce ludzi ktorzy wykorzystają zawartą w nim wiedze by narobić nam w literaturze strasznego bydła...

1728
Andrzej Pilipiuk pisze:
Jesy inny problem - tu akutrat zebrali sie głównie ludzie w miarę normalni. Ale rzucie okiem na ludzkie zoo skupione na portalu pisarskim. Zbole, wojujący ateiści, lewaccy popaprańcy.
Człowieku, czy ty siebie czytasz?

[ Dodano: Czw 14 Paź, 2010 ]
Żeby tego nie zostawić: przedstawiasz sobą żałosny poziom zarówno jako człowiek, jak i z punktu widzenia zwykłej kultury osobistej. Naprawdę dziwię się, że w kręgu osób prezentujących jakby nie było artystów, mało kto (jeżeli w ogóle) zwraca ci uwagę na twoją prostackość i arogancję. Czy to jakiś rodzaj dziwacznej etykiety, że jeden pisarz nie krytykuje drugiego publicznie, czy też faktycznie wszyscy tutaj zgadzają się z twoją nacjonalistyczno-homofobiczno-konserwatywną wersją rzeczywistości? Możesz zresztą mieć poglądy jakie chcesz, mam róznych przyjaciół, nie osądzam ich, ale twoje poczucie wyższości i agresja w atakowaniu światopoglądów innych od twojego, jak również pogarda, budzą we mnie niesmak. Jesteś zwykłym burakiem.
http://jasna-polana.blogspot.com/

1729
macaco pisze:
Andrzej Pilipiuk pisze:
Człowieku, czy ty siebie czytasz?

[ Dodano: Czw 14 Paź, 2010 ]
Żeby tego nie zostawić: przedstawiasz sobą żałosny poziom zarówno jako człowiek, jak i z punktu widzenia zwykłej kultury osobistej. Naprawdę dziwię się, że w kręgu osób prezentujących jakby nie było artystów, mało kto (jeżeli w ogóle) zwraca ci uwagę na twoją prostackość i arogancję. Czy to jakiś rodzaj dziwacznej etykiety, że jeden pisarz nie krytykuje drugiego publicznie, czy też faktycznie wszyscy tutaj zgadzają się z twoją nacjonalistyczno-homofobiczno-konserwatywną wersją rzeczywistości? Możesz zresztą mieć poglądy jakie chcesz, mam róznych przyjaciół, nie osądzam ich, ale twoje poczucie wyższości i agresja w atakowaniu światopoglądów innych od twojego, jak również pogarda, budzą we mnie niesmak. Jesteś zwykłym burakiem.

Chyba przesadziłeś. Używając określenia "ludzkie zoo" wobec wszelkiej maści lewackich popaprańców, neokomuszków, postkomuszków, homosiów, pedofilii i wszelkiej maści podobnych dewiantów i tak był nadzwyczaj delikatny.
I rzeczywiście straszne by byłó, gdyby nagle to całe lewackie barachło zaczęło masowo publikować robiąc ludziom wodę z mózgu. Jedna "Krytyka Polityczna" z oszalałym Michalskim wystarczy

1730
Bahamonde pisze:Chyba przesadziłeś. Używając określenia "ludzkie zoo" wobec wszelkiej maści lewackich popaprańców, neokomuszków, postkomuszków, homosiów, pedofilii i wszelkiej maści podobnych dewiantów i tak był nadzwyczaj delikatny.
I rzeczywiście straszne by byłó, gdyby nagle to całe lewackie barachło zaczęło masowo publikować robiąc ludziom wodę z mózgu. Jedna "Krytyka Polityczna" z oszalałym Michalskim wystarczy
A wy, prawdziwi polakatole najlepiej wiecie, co jest dla wszystkich dobre. To dopiero egocentryzm. Czy tez raczej szowinizm. :) Niech każdy sobie publikuje to na co ma ochotę. W waszej wersji rzeczywistości półki bibliotek byłyby zastawione bibilami i meinkampf :]

A co do lęków Andrzeja... pozostaje mi się tylko uśmiechnąć nad tą megalomanią. :D
Leniwiec Literacki
Hikikomori

1731
Spokój, panowie, spokój, bo sięgniemy po środki przymusu bezpośredniego.
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek. Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości, jakie posiadam, ale użycz mi, Panie, chwalebnego uczucia, że czasem mogę się mylić.

1732
padaPada pisze:[Niech każdy sobie publikuje to na co ma ochotę. W waszej wersji rzeczywistości półki bibliotek byłyby zastawione bibilami i meinkampf :]

A co do lęków Andrzeja... pozostaje mi się tylko uśmiechnąć nad tą megalomanią. :D
gwoli ścisłości. Mein Kampf to dzieło wybitnie lewicowe, podobnie jak wybitnie lewicową doktryną jest nazizm. Zarówno w kwestiach gospodarczych jak i społecznych. Zresztą gdyby wziąć "Dzieła" Lenina i zamiast haseł o "walce klas" wstawić "walkę ras" mielibyśmy "Mein Kampf bis". Dwa durne, lewackie dzieła...

1734
to co piszesz to raczej dowód na to, że dla niektórych nieważne są merytoryczne argumenty, a ważne wycieczki ad personam najczęsciej podparte agresją i bluzgami. Jeśli był potrzebny dowód "na gorąco" na udowodnienie słuszności określenia użytego przez Andrzeja - "lewackie durnie" to właśnie go dostarczyłes. Gratuluję:)

1736
Każdy ma prawo do swoich poglądów i sposobów w jaki je przekazuje dalej, tym jest właśnie demokracja. Mogę nie lubić A, ale jeśli wygrał w wyborach, to go szanuję, bo wybrało go większość współobywateli.
Mogę go nie lubić, ale nie okazuję mu pogardy i nienawiści ( Nie brać przykładu z J.K.)
Poglądy Andrzeja są od dawna znane, więc jeśli komuś przeszkadzają to niech ich po prostu nie czyta, a że czasami komuś znikają literki, komputer to tylko maszyny, trzeba do tego podchodzić na większym luzie. Mnie osobiście, to nie przeszkadza.
Władysław "Naturszczyk" Zdanowicz

1737
lewica i czerwona od lenina i brunatna od hitlera poepłniła w ciagu XX wieku szereg najohydniejszych zbrodni oraz dokonała bezprecedensowego rabunku całych społeczeństw.

to całkowicie raz na zawsze dyskredytuje każdego bękarta po marksie. Pech chciał że do zarąbania hitlera trzeba było skorzystać z pomocy bandziora i wspólnika jego zbrodni - stalina... I że niestety USA nie podjęły wojny z czerwonymi np w 1946-tym roku, kiedy ZSRR przesrał niemal wszystkie rezerwy.

Tylko dla tego śmierdziele spod znaku czerwonej gwiazdy nadal panoszą się na świecie.

Boimy się ludzi o poglądach lewicowych. A i owszem. Ale czy nie postępujemy słusznie? Mamy do tego lęku święte prawo. Przeież wiele razy łapaliśmy ich z dymiącą lufa nad ciepłym jeszcze trupem.

Przecież jeszcze w latach 1982-90 szwadrony śmierci SB wymordowały około 400 Polaków. (tzw.Lusta Rokity). Tu w naszym kraju, nieomal na naszych oczach. (z rąk "nieznanych sprawców" zginął też mój sąsiad).

Każdy kto zgłębił historię XX wieku wychodząc poza podręczniki szkolne i garść dzieł propagandowych na dźwięk słowa lewica lewą ręką łapie się za portfel a prawą kładzie na kolbie spluwy.

Podstawowym sukcesem lewaków jest to że w ogóle z nimi gadamy. Pomyślcie sami - czy mieszkając obok wioski ludożerców uznawalibyście ich racje lub wdawali w dyskusje o tolerancji, a może poprosilibyscie o przepisy?

Pomyslcie sami: nasi przodkowie jakoś nie bredzili o pokojowej koegzystencji z hitlerowcami, nie zapisywali się na folkslisty ani nie wstępowali na ochotnka do waffen-ss tylko do nich strzelali, dźgali nożami, wykolejali im pociągi, a w Poznaniu nawet truli wąglikiem. Pobodnie działo się w sowieckiej strefie okupacyjnej.

Co ma do zaproponowania dzisiejsza "łagodna" lewica? Chwilowo lewacy nie budują komór gazowych ani gułagów, jednak trzy filary mysli nazistowskiej: aborcja, eutanazja i eugenika - mają sie dobrze a nawet rozkwitają. Ponadto oferuje się nam: Niski poziom życia, marny poziom edukacji, kiepski dostęp do usług medycznych, depopulcję a w zamian "sprawiedliwy podział" i osłony socjalne.

To oznacza jedno: oferta lewicy skierowana jest do cwaniaków, lumpów, nieuków, lieni i nierobów..

Efekty władzy lewaków są widoczne w każdym kraju który opanowali. W Polsce 20 lat po wielkim poluzowaniu i odsunięciu od władzy czerwonych pkb per capita nadal jest o połowę niższy niż w najbardziej "tradycyjnie dziadowskich" krajach starej unii. Przez te 20 lat skutkiem zaniechań transformacji, celowego sabotowania gospodarki i biurokratycznego blokowania nicjatyw kazdy pracujący Polak utracił potencjalne zarobki o średniej wysokości 360 tyś USD.

Radykalna lewica rządziŁa naszym krajem w latach w latach 1944-89 a potem raz jeszcze 1997-2001 (koalicja SLD-PSL). To było niedawno - powinniście pamiętać. BEZROBOCIE 22%

Czy istnieją przykłdy krajów gdzie lewica cokowiek wartościowego stworzyła?

Ze szwedzkiego raju rządzonego przez dość umiarkowanych socjaldemokratow głównie do USA wyjechały dwa miliony ludzi. Uciekali lekarze, architekci, inżynierowie jednostki najlepiej wykształcone. Eksodus zmusił Szwedów do importu siły roboczej głównie w Jugosławi (lata 60-te), indii (lata 70-te) oraz bliskiego wschodu (lata 80-te). Rozwój feminizmu sprawił że 10% szwedów poślubiło cudzoziemki.

I na zakończenie: weźcie roczniki statystyczne i porownajcie średni wzrost szesnastolatków w roku 1986-tym i dziś. Albo prognozowaną średnią długość życia. albo umieralność noworodków (choć te dane fałszowano).
Ostatnio zmieniony czw 14 paź 2010, 16:37 przez Andrzej Pilipiuk, łącznie zmieniany 1 raz.

1738
Naturszczyk pisze:Każdy ma prawo do swoich poglądów i sposobów w jaki je przekazuje dalej, tym jest właśnie demokracja. Mogę nie lubić A, ale jeśli wygrał w wyborach, to go szanuję, bo wybrało go większość współobywateli.
jako pisarz powinieneś odróżniać szacunek od poszanowania ;)

1739
Jako pisarz powinieneś odróżniać ideologię od życia. Przyczepiłeś się jednej oklepanej wersji i żempolisz ją do znudzenia. A niby czarni prawicowcy byli lepsi???
Przypomnij sobie jak postępowali od chwili gdy tylko dorwali się do koryta. Jakbyś policzył wszystkich zamordowanych przez lewicę i prawicę ( w imię religii i czystości rasy), to okazałoby się, że po prawej stronie szala jest bardziej ku dołowi, ale to może dlatego, że dłużej wycinali w pień i palili na stosach. :mrgreen:
A skoro już wrzuciłeś wszystkich do jednego kotła, to sorry, ale czy Falanga z okresu międzywojennego nie puszczała okiem do Hitlera? Może zmień książki które czytasz :mrgreen: :mrgreen:
Władysław "Naturszczyk" Zdanowicz

1740
Naturszczyk pisze:Jako pisarz powinieneś odróżniać ideologię od życia.
ideologia zabija.
A niby czarni prawicowcy byli lepsi???
to nie ulega chyba ŻADNEJ wątpliwości!?
Przypomnij sobie jak postępowali od chwili gdy tylko dorwali się do koryta. Jakbyś policzył wszystkich zamordowanych przez lewicę i prawicę
zatem liczmy. Proszę bardzo.
( w imię religii i czystości rasy),
i koniecznie napisz gdzie prawica tak oczyszczała rasę ;)
A skoro już wrzuciłeś wszystkich do jednego kotła, to sorry, ale czy Falanga z okresu międzywojennego nie puszczała okiem do Hitlera?
a czy falanga była organizacją prawicową!?
Może zmień książki które czytasz :mrgreen: :mrgreen:
to może daj dobry przykład i jako pierwszy wyrzuć podręczniki z lat dzecięcych pisane przez michnikową ;)

Wróć do „Strefa Pisarzy”