Re: Coś takiego napisałem, ale nie wiem, jak to nazwać. Oceń

2
BrandyAlexander pisze:Hej :) Potrzebuję wrócić do pisania.
a potrzebujesz wrocić do pisania, bo...?

witaj :-)
Serwus, siostrzyczko moja najmilsza, no jak tam wam?
Zima zapewne drogi do domu już zawiała.
A gwiazdy spadają nad Kandaharem w łunie zorzy,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie mów o tym.
(...)Gdy ktoś się spyta, o czym piszę ja, to coś wymyśl,
Ty tylko mamie, żem ja w Afganie, nie zdradź nigdy.

Re: Coś takiego napisałem, ale nie wiem, jak to nazwać. Oceń

4
potrzebujesz wrocić do pisania, bo...?
Bo kiedyś sprawiało mi to dużo radości. Ostatnio znalazłem swoje opowiadanie sprzed dwóch lat, które spotkało się z pochlebnymi opiniami - właśnie na tym forum (nie, nie powiem pod jakim nickiem się ukrywałem - chcę zacząć od zera). Chcę wykorzystać talent i doświadczenie. Mam wrażenie, że bez pisania nie wykorzystuję swojego potencjału.
W takim razie, jakie to książki czytasz?
Staram się codziennie czytać Biblię. To dla mnie najważniejsza książka. Czytam też artykuły z czasopism, które polecą mi znajomi. To że mało czytam wynika z tego, że próbuję wykorzystać swój czas najlepiej jak umiem, a szukanie interesujących książek zajmowałoby mi go za dużo. Nie myślę, że jestem krótkowzroczny, jeśli chodzi o literaturę :) .

5
BrandyAlexander pisze:nie, nie powiem pod jakim nickiem się ukrywałem - chcę zacząć od zera
admini prawdopodobnie wiedzą;)
miałam kiedyś ambicje przeczytania Biblii, ale... no.
ObrazekObrazekObrazek

6
Brandy, masz dopiero 19 lat, mnóstwo czasu na szlify przed Tobą. Nie masz się, co martwić, chociaż fakt, że w tak młodym wieku już zamartwiasz się zbyt szybko upływającym czasem jest dosyć interesujący.

Co do Biblii, przeczytałem tę książkę 5 (dosłownie!) razy. Uważam, że bardziej pokręconego tekstu na świecie nie ma. Nie wierzę w ani jedno słowo tam napisane, i uważam ludzi, którzy twierdzą, że tak właśnie powstał świat i zaczęła się era ludzi za nieco naiwnych, ale jeśli patrzeć na Biblię pod kątem czysto literackim to jest nieźle zakręcona. Zwłaszcza moja ukochana Księga Liczb z przypowieścią o Balaamie, Oślicy i Aniele Pańskim.

8
Czytasz Biblię? O, to ciekawe. W dzisiejszych czasach rzadko kto ją czyta :)

Witam cię ;)

[ Dodano: Sob 16 Paź, 2010 ]
BrandyAlexander pisze:To że mało czytam wynika z tego, że próbuję wykorzystać swój czas najlepiej jak umiem, a szukanie interesujących książek zajmowałoby mi go za dużo.
Widzę, że podobnie jak ja masz obsesję na punkcie szybko upływającego czasu :) Czyżby twoim mottem życiowym było słynne "Carpe diem"? ;>
Każdego ranka, każdej nocy
Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości,
Inni dla nocy i ciemności.

Wieczność kocha dzieła czasu.

– William Blake
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”