<takie wierszyki bez tytułowe>

1
Witam, to mój pierwszy tekst na forum. Czasem coś napiszę, chociaż uważam że użycie słowa "poezja" w moim przypadku jest wybitnym nadużyciem, to zachęcony przez kolegę zaprezentuję dwie moje "wypociny" ...

Kwiaty rosnące nad przepaścią

na kamiennej glebie

wiatrem szarpane

deszczem zmywane

butami deptane

paszczami zrywane

rosną oplute.

Rosną.

Rosną w świetle poranka

modląc się do słońca.

Rosną dla niego

choć im spala płatki.

Zbieram je w wąwozie ...

(w nocy, dla Przyjaciół)

Dali mi śmierć we szkle

dali mi śmierć w papierku (zdobionym!)

dali mi śmierć ze stali

dali mi śmierć przez wiarę

dali mi śmierć przez wiedzę

dali mi śmierć w miłości

Umieramy w systemie ratalnym,

kochamy się,

umieramy w pośpiechu,

jesteśmy zszokowani.

Nagła dziwi,

długiej nie widać.

Nie widzisz ?

Zabijam się,

zabijasz mnie!

Adios.

Czekam na baty :wink: ...
http://buczysteforum.p2a.pl - Zwalczamy głupotę głupotą !

2
Hmm, poezja to nie jest moja mocna strona i nie bardzo mi sie to podoba, ale to tylko subiektywna ocena.
Bliscy sąsiedzi rzadko bywają przyjaciółmi.

Tylko ci, którzy nauczyli się potęgi szczerego i bezinteresownego wkładu w życie innych, doświadczają największej radości życia - prawdziwego poczucia spełnienia.

3
Och, KK...

Konkretnie. Pierwsze.

Iii...na sam początek powiem NIE. Nie podoba mi się ten rym kończący się na -ne. Powtórzenia "rosną" dają po oczach. Po przeczytaniu jest jednak jakiś niedosyt.

Drugie.

NIE, nie, nie i jeszcze raz NIE. Nic nowego. Powtórzenia :!: Nie, przykro mi. Ten "wiersz" nie jest wierszem. :(

Mniej konkretnie:

Pewnie się zbulwersujesz, jak ja, głupia czternastolatka, śmiem krytykować twoje wiersze. Ale takie słowa są tu zbędne. Twoje wypociny nie są najgorsze, widziałam gorsze, po prostu czeka cię dużo nauki. Twoje wiersze mają sens, ale są napisane ... cóż, nienajlepiej wykorzystałeś swoje pomysły. Ale pisz i umieszczaj :!: Na pewno się poprawisz. Z czasem się nauczysz. Mam na ciebie oko!

Pozdrawiam serdecznie

Pozdrawiam ciepło
"Poezja to przemiana krwi w atrament"

Podążam drogą duszy, by szukać samej siebie...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poezja biała”