Zupełnie o nich zapomniałem, a przecież są takie piękne. Jestem o tym przekonany :
Wiersz a
Zdychanie. Nie do końca wiadomo jak to inaczej określić.
Zagłada. To takie zdychanie w poczuciu wspólnoty.
Grudy zaschniętej ziemi. Są brudne i nic nie znaczą. Krzepną w słońcu, bo słońce zarzyna giętkość i gibkość. Nawet u rośliń. W przypadku roślin przez sekunde masz prawo żywić nadzieję. Ale, że nie za bardzo posiadasz praktyczną umiejętność fotosyntezy, to i tak możesz tą sekundę wsadzić sobie w dupę.
Ucisk w klatce piersiowej, wynikający ze strachu.
Ucisk w trzewiach wynikający z jakichś nieuzasadnionych obaw.
Wymiociny. Zdychanie w postaci ciekłej z elementami stałymi. Przy raku jelita, elementem stałym jest gówno a ciekłym sraka.
Smród. Się śmierdzi. Ludzie służą do zdychania i śmierdzenia. Wydzielanie jest funkcją oboczną.
Padnij na kolana
Aby chwalić Pana
(kuplet dziecięcy)
Oj dana dana.
Wiersz b
Samochody jeżdżą bardzo szybko. Dzięki temu posiadają pęd potrzebny do rozplaskiwania przypadkowych ludzi.
Trzeba się dobrze zaczaić i nasłuchiwać, a kiedy nadjeżdża samochód to wtedy wykonuje się skok od pobocza w kierunku jezdni.
Jeśli w pobliżu są krzaki to naonczas ma się tę przewagę, że samochód ma niewiele czasu na zredukowanie prędkości.
To jest poważny problem. Zwłaszcza na torach wyścigowych, bo tam w ogóle nie ma krzaków.
Wiersz c
Ćwir Ćwir. Tak ćwierkają ptaki.
Mają takie narośle na twarzach do wydłubywania robactwa.
I jak śpiewają to srają pod siebie...bo są strasznie głupie.
Wydają z siebie dźwięki, mają bardzo małe mózgi i rozszalałe zwieracze.
Czasem się do nich strzela.
Ref.:
Już świta, już świta
Szkoda że tak trudno dostać pozwolenie na broń.
Jestem uczciwym człowiekiem
I nie umiem oszukiwać na testach psychologicznych.
2
Wiesz, to chyba nie bardzo jest poezja. Zaklasyfikowałabym to bardziej do miniaturek.
Coś w tym jest, w tym tekście.
Tak, to w sumie niezły tekst, ale nie poetycki.
Coś w tym jest, w tym tekście.
Się śmierdzi.
zacytowane wyżej fragmenty radziłabym wyrzucić, nic moim zdaniem nie wnoszą...bo są strasznie głupie.
literówka chyba.funkcją oboczną.
Tak, to w sumie niezły tekst, ale nie poetycki.