Witam literatów! Avaritia się kłania

1
Witam, witam!

Znalazłam się na tym forum całkiem przypadkiem, ale spodobało mi się i postanowiłam do Was dołączyć.

Jestem Avaritia, właściwie Ula, mieszkam pod Wrocławiem. Mam ... eeee... 15 lat i interesuję się głównie pisaniem, historią, muzyką i statkami. Nie lubię, jak ktoś zwraca się do mnie moim pełnym imieniem (Urszula) i mówi mi, co mam robić. Uwielbiam spędzać całe dnie na pisaniu opowiadań (a już nawet powieści) historycznych i wędrować po lesie (najlepiej w Bieszczadach). Kocham wszelakiego rodzaju biografie i chętnie czytam książki o tematyce historycznej tudzież zbliżonej do historii. Nurzam się głównie w muzyce filmowej, chórach gregoriańskich i celtyckich rytmach. Nie mam rodzeństwa, ale za to jestem prawną właścicielką dwóch chorych psychicznie psów, które z miłą chęcią komuś pożyczę ;)

Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów i życzę owocnej pracy!

3
Ja także pozdrawiam i witaj wśród nas ;)
Bliscy sąsiedzi rzadko bywają przyjaciółmi.

Tylko ci, którzy nauczyli się potęgi szczerego i bezinteresownego wkładu w życie innych, doświadczają największej radości życia - prawdziwego poczucia spełnienia.

5
Historia? Moja pięta Achillesowa. Nie cierpię, nie znoszę, słabo mi się robi na samą myśl. I dlatego podziwiam wszystkich, którzy mają do niej głowę ;)

Muzyka filmowa? Tej z dobrych filmów ja również jestem fanką... No, poniekąd. Dobra, raczej słuchaczką.

A Celtyckich rytmów słucham jak mnie najdzie na przemyślenia lub odpoczynek od przemyśleń.

A po tym rozpisaniu się muszę oczywiście dodac, że witam koleżankę z moich okolic ;)
"Rwijcie róż pąki, póki młode,

Czas pierzcha w bystrym pędzie.

Kwiat, co dziś stroi się w urodę,

Jutro umierać będzie"

Robert Herrick

6
Witaj :D
"Rada dla pisarzy: w pewnej chwili trzeba przestać pisać. Nawet przed zaczęciem".

"Dwie siły potężnieją w świecie intelektu: precyzja i bełkot. Zadanie: nie należy dopuścić do narodzin hybrydy - precyzyjnego bełkotu".

- Nieśmiertelny S.J. Lec

7
Witam.

Ps. Literat brzmi jakoś alkoholowo, nie sądzicie?
"Małymi kroczkami cała naprzód!!" - mój tata.

„Niech płynie, kto może pływać, kto zaś ciężki – niech tonie.” - Friedrich Schiller „Zbójcy”.

"Zapal świeczkę zamiast przeklinać ciemność." - Konfucjusz (chyba XD)

9
Gott trudno sie z toba nie zgodzic ;)
Bliscy sąsiedzi rzadko bywają przyjaciółmi.

Tylko ci, którzy nauczyli się potęgi szczerego i bezinteresownego wkładu w życie innych, doświadczają największej radości życia - prawdziwego poczucia spełnienia.

11
z literatką się kojarzy ;) przynajmniej mi.
"Rwijcie róż pąki, póki młode,

Czas pierzcha w bystrym pędzie.

Kwiat, co dziś stroi się w urodę,

Jutro umierać będzie"

Robert Herrick

12
Dziękuję za przywitanie :)

Dodane po 2 minutach:
Holly Pe. pisze:

A po tym rozpisaniu się muszę oczywiście dodac, że witam koleżankę z moich okolic ;)

Holly, powiedz, żeś z Trzebnicy xD
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”