2
Kurcze, zastanawiam się czy właściwie powinienem coś tu pisać. Generalnie staram się unikać mówienia o tym, na czym się nie znam, a na poezji raczej się nie znam, ale z drugiej strony chyba nawet ktoś bez muzycznych zdolności może powiedzieć, czy dany kawałek mu się podoba, czy nie.

A więc ten utwór mi się podoba, nawet bardzo. I nie wiem kompletnie dlaczego. Niby zdawałem sobie sprawę z przesłania wiersza (przynajmniej takiego, jakie wynikło po mojej interpretacji), ale mimo to tekst mnie urzekł i przytrzymał przy sobie.

Tak więc może i mój post nie jest specjalnie merytoryczny ale, Gro, pisz więcej, bo każdy kawałek piękna jest wart istnienia ;)

4
Mi też się podoba, krótko, treściwie i można całość przeczytać w mniej niż sekundę :D Tylko patrzeć jak ten wiersz znajdzie się na maturze z pytaniem; Co autor miał na myśli (napisz nie mniej niż 800 słów) :D
Obrazek

5
piootrek87, to niemożliwe. Jeszcze tylko kilka lat i na maturze nie będzie wymagana umiejętność pisania.
Ziemia jest płaska.

6
Mnie najbardziej wkurzało pytanie z cyklu co autor miał na myśli pisząc te słowa oraz wszelkiego typu ograniczenia w rozprawce (czy jak to się tam nazywa).

Umiejętność pisania zaniknie razem z umiejętnością czytania i zlikwidują maturę :D
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mini poeticum”