Cześć wszystkim.
Od jakiegoś czasu niezobowiązująco przeglądałam forum, ale wolę związki formalizować, stąd też konto. Dali mi na chrzcie imię Milena, po długich fochach zaakceptowałam je, po jeszcze dłuższym czasie nawet mi się spodobało.
Obecnie pracuję i zdobywam wykształcenie. Techniczne. Ponadto staram się rozwijać swoje pasje, poznawać nowinki z branży, uczyć się ciekawych rzeczy, czytać, pisać, a czasem spędzić chwilę nad jakąś grą komputerową. To nad czym ubolewam to brak wolnego czasu, co nie jest oryginalne.
Ostatnio, po długiej przerwie, wróciłam do tworzenia raczej krótkich form "do szuflady". Teraz jestem na etapie pisania literatury specjalistycznej (oby udało się wydać), ale zdecydowanie chciałabym w przyszłości z jakąś powieścią dotrzeć do szerszego grona czytelników.
Obawiam się, że będę jednak zanudzać lub irytować czytelników. Sama warsztatu nie poprawię, ale mogę skorzystać z wiedzy i doświadczenia innych. Moim celem jest dowiedzieć się jak pisać, podejrzeć dobre rady i wgrać próbki moich opowiadań. Być może dzięki temu w przyszłości napiszę książkę, która pojawi się pod znakiem jakiegoś wydawnictwa.
Lat mam 25. Z jednej strony uważam siebie za perfekcjonistkę, z drugiej za idącego na łatwiznę lenia. Nie potrafię w tym względzie jasno się określić. Mam za to nadzieję, że uda mi się z Wami spędzić nieco czasu. I dodatkowo wynieść stąd konkretną, wartościową wiedzę.
2
Sama warsztat poprawisz, sama. My tu poględzimy trochę (że może bardziej to, a może tamto i takie tam smęty), ale prawdziwe poprawki to już Ty będziesz robiła. Witaj! 

Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium
Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium
Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka
4
Witaj i rozgość się. 

Adres e-mail: kontakt(M@ŁP@)weryfikatorium.pl
WeryfikatoriuM na Facebooku
Land of Fairy Tales
Eskalator.exe :batman:
WeryfikatoriuM na Facebooku
Land of Fairy Tales