16

Latest post of the previous page:

Chii pisze:Jest tu trochę chachmęcenia, bo ludzie nie tylko cały czas wkładali pieniądze, a inni je wybierali, tylko po drodze coś się z tymi pieniędzmi działo.
Najzabawniejsze jest to że właśnie w piramidach finansowych nic nie musisz z pieniędzmi robić. Mimo wszystko mogła ba by to być kanwa niezłej powieści społeczno-kryminalnej.
Wszechnica Szermiercza Zaprasza!!!

Pióro mocniejsze jest od miecza. Szczególnie pióro szabli.
:ulan:

17
Kryminały, które są o pieniądzach, firmach, finansach i tak dalej, to nuda. Przynajmniej dla mnie. Znacznie bardziej wolę gdy przestępca robi coś z prywatnych pobudek, namiętności czy chorób umysłowych. Ale kto co lubi. Mnie bardziej kręcą perwersyjni psychopaci i seryjni mordercy. Poza tym temat miał być raczej o fajnych pomysłach, a nie o piramidach, sfinksach i innych ekonomiach ;-)
ZBANOWANY ZA CHAMSTWO.

18
Pomysły pojawiają się dzięki przekazowi podprogowemu obrazów mentalno-psychicznych kanałem parapsychicznym, wypływają z innych wymiarów znajdujących się w ramach pojedynczego pulsu atomów, a każdy atom to ciało jednego człowieka, i ten atom się replikuje poprzez procesy myślowe, tworząc hologram, jaki postrzegamy jako czaso-przstrzeń materii fizycznej. :)

Moje przemyślenia, jako synteza obserwacji i trawienia zdobytej wiedzy.
Co czuliście? Istny kosmos, prawda? ;-) Może fantazja, może bajka, może... ;-)

19
Pomysły pojawiają się dzięki przekazowi podprogowemu obrazów mentalno-psychicznych kanałem parapsychicznym, wypływają z innych wymiarów znajdujących się w ramach pojedynczego pulsu atomów, a każdy atom to ciało jednego człowieka, i ten atom się replikuje poprzez procesy myślowe, tworząc hologram, jaki postrzegamy jako czaso-przstrzeń materii fizycznej.

ciekawe jak brzmiałoby to po portugalsku w wersji brazylijskiej ;-)

20
Ideiak sortzen podprogowemu mental-psikikoa kanal psikikoa, dimentsio beste atomo bakar pultsu bat jasotako fluxua, eta gizon batek gorputzaren atomo bakoitzaren transferentzia dela, eta atomo hau da pentsamendu prozesu bidez erreplikatu, zer hautematen gisa dugun holograma bat sortzeko denbora-przstrzeń Gaia fisikoa.
pozwoliłam sobie na zabawę - Preiss masz poczucie humoru, nie? - tak brzmi w translatorze po baskijsku. Język Basaków podobno jest autochtoniczny europejski sprzed najazdu indoeuropejskiego

Sprawdziłam wersje translacji (sic) na niemiecki i oniemiałam (niema = niemiecki)
Podprogowemu Idee mental-psychischen psychischen Kanal, die anderen Dimensionen eines einzelnen Atoms in einer gepulsten Strömung, und dass die Übertragung eines jeden Atoms im Körper eines Menschen, und dieses Atom durch einen Prozess zu denken, was wir als Materie wahrnehmen przstrzeń Zeit, um ein Hologramm zu erstellen repliziert.
Kluczowe okazało się : podprogowe i przstrzeń

Przerzutka googlarska na polski
Pomysł Podprogowemu mentalno-psychiczny psychic kanał, pozostałe wymiary pojedynczego atomu w pulsującym przepływie i ponownego rozważenia przeniesienia atomu w ciele człowieka, a ten atom poprzez proces, co postrzegamy jako ważne czas przstrzeń być stworzyć hologram replikowane.
A poważnie - kiedyś miałam taki pomysł. Joyce był pierwszy i bez wujka Googla
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

21
I spełniło się jego życzenie tysiąckrotnie. I śpi teraz król pod tysiącami koni... Mechanicznych.

http://wyborcza.pl/1,75477,12363298,Bry ... n=wyborcza
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.
Julio Cortázar: Proza z obserwatorium

Ryju malowany spróbuj nazwać nienazwane - Lech Janerka

22
A ktoś chce mu zakłócić wieczny spoczynek...
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

23
Wracająca do domu w hrabstwie Leitrim Irlandka zatrzymała auto, gdy zauważyła mężczyznę na środku drogi. - W pierwszej chwili myślałam, że to słupek ostrzegawczy. Miał czerwone spodnie i stał na środku drogi - tłumaczyła. Ze zdziwieniem odkryła później, że ten bosy i zarośnięty człowiek to nie włóczęga czy bezdomny, ale poszukiwany od ponad ośmiu miesięcy irlandzki milioner - pisze brytyjski "Guardian".

Świetna scena otwierająca - wychudzony człowiek w czerwonych spodniach, wzięty z daleka za znak ostrzegawczy. A potem się okazuje, że to porwany milioner.

A tu nieco więcej: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... iety_.html
Oczywiście nieunikniona metafora, węgorz lub gwiazda, oczywiście czepianie się obrazu, oczywiście fikcja ergo spokój bibliotek i foteli; cóż chcesz, inaczej nie można zostać maharadżą Dżajpur, ławicą węgorzy, człowiekiem wznoszącym twarz ku przepastnej rudowłosej nocy.

24
Thano, dzisiaj w radio mówili, że ten król pod parkingeim, to NAPRAWDĘ TEN KRÓL od królestwa za konia! Pobrali próbki z kości, zbadali DNA potomków w szesnastym pokoleniu i wyszło, że to ON - Ryszard III. Ja nie mogę! Od razu mi się przypomniała Twoja notka. :D
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

28
http://pl.wikipedia.org/wiki/Sark
W roku 1991 bezrobotny francuski fizyk nuklearny André Gardes przeprowadził jednoosobową inwazję na wyspę Sark uzbrojony w broń samopowtarzalną. Próba przejęcia wyspy zakończyła się dla agresora aresztowaniem, gdy ten siedział na ławce zmieniając magazynek. Nikt nie został ranny.
Senior Sarku ma prawo egzekwować od każdego dzierżawcy posiadanie muszkietu na wypadek konieczności obrony wyspy.
Ja się tego nie podejmuję, ale sceneria po prostu genialna. :mrgreen:
1 | 2 | 3 | 4 | O poezji

29
Rzeczywiście! Wyspa jest mocna:
Na Sarku wciąż formalnie istnieje (choć od dawna nie jest stosowana) instytucja "prawa pierwszej nocy" przysługująca seniorowi wyspy i zwana Droit de Seigneur.
Wyspa posiada jedną celę więzienną (zwykle pustą).
Sark posiada dwuosobowy oddział policji. Policjanci wybierani są na dwuletnie kadencje.
:)

31
Seprioth pisze: jakbym znalazł kogoś, kto odwali , to wchodzę w spółkę
Romek - organizujesz warsztaty pisarskie na wyspie Sark (z prawem pierwszej nocy). Może tanio tę celę puszczą na wynajem?
Masz ... mnóstwo korzyści i research na miejscu.

Zrobić kalkulacje?
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kreatorium”