16

Latest post of the previous page:

Po co masz je spalić, publikując w całości tutaj?
Bo sama tematyka nie wystarczy, przyda się też kilka informacji o stylu i warsztacie - no i nie musi palić całości, przecież może umieścić tu tylko fragment.
Tym bardziej jeśli sam autor ma wątpliwości co do tego, czy już wszystko jest doszlifowane.

17
Od dziecka jestem chorowity więc zawsze mam dużo czasu na pisanie, czytanie i inne hobby więc dosyć dużo napisałem. Co do tematyki historia obok życia jest najlepszym materiałem na książkę choć niezbyt łatwym w obróbce(swoją drogą jaką ty tematykę preferujesz). Zarejestrowałem się na tym forum bo chciałem jeszcze popracować nad moim warsztatem, głównie nad dialogami i opisami. Co do zaawansowania tych moich wypocin to szczerze powiedziawszy patrząc na teksty np. Dickensa, Prusa, Hugo, Zoli, Prousta, Eco czy Gombrowicza czuję się tak żałośnie płytki i ubogi, że mi się, żyć odechciewa, ale uczę się i próbuje i to się liczy.
Są dwie rzeczy, które napełniają duszę podziwem i czcią, niebo gwiaździste nade mną, prawo moralne we mnie. Są to dla mnie dowody, że jest Bóg nade mną i Bóg we mnie.

18
Ja jestem nowy w tym fachu - kiedyś pisałem coś, ale to było dawno i nieprawda. Zaczynam od początku. Jestem tutaj, by się wszystkiego nauczyć i jak na razie idzie dobrze. Mam za sobą mały szok, wywołany nadmiarem wszystkich porad i zasad oraz poziomem forumowiczów, a teraz wszystko powoli przyswajam i zaczynam ćwiczyć na krótkim opowiadanku z morałem.
Tematyka... ogólno pojęta fantastyka. Horror i fantasy, sf w mniejszym stopniu. To lubię. Choć moje aktualne ćwiczebne wypociny to zwykła obyczajówka. Najpierw muszę się wgryźć w samo pisanie, potem pomyśle nad czymś, co jakoś lepiej będzie ze mną współgrać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”