Psu na budę absurd

16

Latest post of the previous page:

Tylko proszę bez "panowania", tu na forum wszyscy jesteśmy jedną, wielką ( choć niekiedy patologiczną) rodziną :) Żeby być uczciwym: tekst jest taki sobie, ale widać w nim pewien potencjał, swobodę wyrażania myśli, lekkość pióra, ale żeby coś z tego było, wszystko to musi być podszyte dobrym warsztatem. Czego Ci życzę.
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Psu na budę absurd

18
Nie analizuję tekstów uznanych pisarzy ( a przynajmniej nie robię tego publicznie) ;)
Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Psu na budę absurd

20
Mnie się ten tekst niespecjalnie podoba. Porównaj z Eco, Marquezem, Dukajem, Cortazarem czy Mishima Yukio. Nie mówię, że jest zły, ale mnie tam brakuje jakiejś harmonii, równowagi i ja wiem? Subtelności? Ale de gustibus...
dr Samuel Johnson
ODPOWIEDZ

Wróć do „Miniatura literacka”