Latest post of the previous page:
No właśnie! Do czego służy? Weryfikatorium jest portalem literackim czy nie? Z mojej wiedzy wynika, że na portlae literackie wrzuca się teksty po to, żeby ktoś je skomentował. Jednocześnie wiem, że wymogiem od niemal każdego wydawcy i organizatora konkursu jest fakt, że nadesłany tekst ma być nigdzie nie publikowany (zarówno w necie jak i na papierze).Ninetongues pisze:
I przy okazji apel do Weryfików: Wygląda na to, że trzeba jaśniej i głośniej powiedzieć do czego służy dział "Tu wrzuć do zweryfikowania".
Więc ten dział nie jest po to, żeby umożliwić wydanie konkretnego tekstu drukiem. Powiedziałbym, że wręcz to uniemożliwia a już napewno utrudnia.
Moim zdaniem do takiego działu można by wrzucać szkice i fragmenty, które w pszyszłości mogą stać się pełnowartościowym tekstem. Ale znowu skoro to szkic, to po co poprawiać kropeczki? Ważniejsza jest chyba ocena fabuły, kreacji bohatera, dialogów, OGóLNA ocena stylu. Jakie znaczenie ma wymienianie literówek? Każdy je robi, wszystko jedno czy pisze pierwszy raz w życiu czy wydał 14 książek.
A to co ma oznaczać? żegnasz się ze mną czy z życiem? żebym Cię nie miał na sumieniu...Ninetongues pisze:
Sayonara".
PS: ja Ci nie bronię wypowiadać się na temat tekstu czy pisarstwa w ogóle. W końcu po to jest to forum (prawda?). Ale twój mentorski ton działa mi na nerwy. Nie o opinie chodzi tylko formę jej wyrażania.