166

Latest post of the previous page:

:P
"Każdy jest sumą swoich blizn" Matthew Woodring Stover

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

168
Niestety nie :P

ZAGADKA EDIT

Podczas pobytu na Sycylii podejrzewany (niesłusznie) o kontakty z mafią.
W czasie przejazdu przez USA zatrzymany za przekroczenie prędkości i niewłaściwe zachowanie w stosunku do funkcjonariusza.
Zatrzymany również na pewnym lotnisku za posiadanie przy sobie noża (sporego, znanej "nożowej" firmy).
Debiutował (w sensie beletrystyki) w końcówce roku 1972, dwoma nowelami marynistycznymi.

Always cheat; always win. If you walk away, it was a fair fight. The only unfair fight is the one you lose.

170
anowi :)

Twoja kolej.

171
Człowiek, o którym piszę:
- wychowywał się w hrabstwie York,
- walczył w I wojnie światowej jako ochotnik,
- pisał scenariusze dla Hollywood.

173
Nie.
Poza tym:
- pisał opowiadania i powieści na farmie w Pensylwanii,
- zginął w katastrofie wojskowego samolotu transportowego w dżunglii Gujany Brytyjskiej.

174
Bardzo młoda Elka poniekąd Krawcowa z pewnym niegłupim zwierzakiem. A Gujana to Surinam. I się nie liczy, bo Wujek pomagał. O ile ma rację. Czyli to tylko następna podpowiedź.

Offtop:
Niniejszy durny post jest moim setnym. Jak na Pana Powolnego zupełnie dobrze. Dla uczczenia tego faktu podkręciłem sobie profil w sposób uzewnętrzniający mój głęboki związek z wyrafinowaną poezją o zabarwieniu patriotycznym. Ordery, nagrody, pluszowe maskotki uprasza się wysyłać na poste resistance (a jacha!) Wyspy Hula Gula.
Bardzo przepraszam Administrację.

175
Surinam to Gujana Holenderska, nie Brytyjska. I on tam zginął. 1943
A Elka to z zupełnie innej bajki. Filmowej.
Ja to wszystko biorę z głowy. Czyli z niczego.

176
Off top - kocham Leszka.
I Małego księcia, ale to nie ten :D

[ Dodano: Czw 22 Sie, 2013 ]
To rycerz - nie książę.

Rycerz przetłumaczony na angielski. Hau.

Hau to dlatego, że collie. Szkocki.
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

177
zastanawia mnie motywacja osób znających odpowiedź a jednocześnie nie odpowiadających tylko wrzucających jakieś wskazówki i polemiki

czyżby to było na zasadzie; jestem za dobry na taką gierkę i nie zniżę się by zagrać ale pokażę że wiem

178
Smoke! Ja odpowiadam! Anowi też niech zgaduje.
I od początku tak odpowiadałam. Znaczy dzisiaj trochę durniej :(
Granice mego języka bedeuten die Grenzen meiner Welt.(Wittgenstein w połowie rozumiany)

179
To ma być zabawa, nie powód do kłótni.

Dla porządku:
Eric Knight napisał "Lassie, wróć!", książką z wypiekami czytało wiele pokoleń dzieciaków. Nadal tak jest?
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

180
dorapa pisze:Dla porządku:
Eric Knight napisał "Lassie, wróć!", książką z wypiekami czytało wiele pokoleń dzieciaków. Nadal tak jest?
Dawno nie czytałam, ale kiedyś miała wypieki na twarzy :)
Dorapa, oddaję Ci pałeczkę.

181
Niech jej będzie, lubię dorapę, to nie będę się upominać :D

Wróć do „Nasze Zabawy Literackie”