Latest post of the previous page:
Natasza, widzę, że porozumienie stało się niemożliwe, więc niech każdy zostanie ze swoim Mistrzem.
dorapa, dokładnie! piszę, by stać się nie kolejnym Flaubertem, ale godnym kontynuatorem jego linii.
Moderatorzy: Poetyfikatorzy, Weryfikatorzy, Moderatorzy, Zaufani przyjaciele
Smoke, a gdzie tam jest mowa o żonie? Skąd odczytanie, że to potajemna schadzka zamężnej (?) kobiety z żonatym mężczyzną? Bo tytuł brzmi "Zdrada"? Zakładasz, że oni zdradzają współmałżonków. Dlaczego? Bo tak by było w serii różowa landrynka, którą chcesz dojrzeć.Smoke pisze:moja chcica(!) jest ważniejsza niż ten inny człowiek- ta inna kobieta zwana żoną mojego lubego, więc zamiast ogarnąć się i poskromić swoją moralność- moralność podwórkowej kotki, to pożyczę mieszkanie, by tam dokonać... no właśnie czego- wzniosłego aktu? nie, zwykłej rąbanki- wziął ją jak chciał, spuścił się, oddali klucze.
Smoke - tu jest esencja wg mnie i nie ma pokrętnych i zawoalowanych interpretacji i nie ma tego co zarzucasz Ty...dorapa pisze: Zdradziłyście mnie! – mówi piersiom
o tym właśnie mówię tu: więc zamiast ogarnąć się i poskromić swoją moralność- moralność podwórkowej kotki, to pożyczę mieszkanie, by tam dokonać... no właśnie czego- wzniosłego aktu? nie, zwykłej rąbanki- wziął ją jak chciał, spuścił się, oddali klucze.dorapa pisze:Bo można zdradzić siebie. Zapomnieć o sobie.
Ciało może cię zdradzić, bo "namówi" do czegoś, co okazuje się błędem. Ulegniesz pragnieniu, pożądaniu, pobiegniesz rozpalony do obcego domu, by znaleźć o wiele mniej niż oczekiwałeś. Ktoś, o kim marzysz, może cię zdradzić, kiedy nie chce wiedzieć o twoim uczuciu.
ok, zgoda, bo ja cały czas o tym mówię!!dorapa pisze: Pożądanie, marzenie o mężczyźnie pomieszane u kobiety z pragnieniem miłości. "Nie myl seksu z miłością" - to maksyma wielu kobiet, nie mężczyzn. Ta dziewczyna pomyliła. Nie rozpoznała. Tym prostym sposobem zdradziła siebie.