Pamiętam, że ostatni mój tekst był o aniołach i kolejny też miał o nich opowiadać.
Trudno, nie będzie skrzydlatych postaci w najbliższym czasie.

Zapraszam w zamian za to do przeczytania tej miniaturki - chciałabym wiedzieć, czy narratorka jest odbierana tak, jakbym chciała, aby była.
Enjoy!
Sny
WWWCoraz częściej mam sny o tym, że jestem szczera.
WWWWczoraj śniło mi się, że powiedziałam pani Kowalczyk, iż jej tak naprawdę nienawidzę. Zamilkła. Spojrzała mi głęboko w oczy, chcąc się przekonać, czy naprawdę tak myślę. Patrzyłam w jej brązowe oczy z myślą, żeby w końcu zdechła. Po chwili odeszła bez słowa. Po wejściu do salonu, w którym znajdowała się reszta gości, upadła na podłogę.
WWWZamykając za sobą drzwi słyszałam jak krzyczeli, że nie żyje.
WWWKilka dni temu miałam sen, w którym rozmawiałam z Iwetą na szkolnej przerwie. Po wyżaleniu mi się zapytała, co o tym naprawdę myślę. Odpowiedziałam, że nic, że tak naprawdę to ona i jej banalne sprawy sercowe mnie nie obchodzą. Nie mogła uwierzyć w to, co powiedziałam. „Ale jesteśmy przecież najlepszymi przyjaciółkami..”- odrzekła po chwili ze łzami w oczach. „To nieprawda. Nie widzisz, że cały czas się z ciebie wyśmiewam?” Podniosłam się z podłogi. Na korytarzu było niesamowicie cicho. „Jesteś aż tak głupia?” - dodałam po chwili z uśmiechem za ustach.
WWWPotem zobaczyłam ją, jak wykrwawia się na schodach – strzeliła sobie w serce.
WWWTe sny zaczęły się około dwa miesiące temu. W pierwszym byłam na spacerze z Aśką i Magdą. Rozmawiałyśmy o chłopakach. Chciały, żebym opowiedziała im o Darku. Po chwili milczenia zatrzymałam się i powiedziałam, że Darek nie istnieje. Tylko go wymyśliłam, żeby mieć ciekawsze życie. Abym miała o czym im opowiadać. Aby zazdrościły mi mojego życia.
WWWSpojrzały na mnie z wyrzutem. Chwilę później już ich nie było. Zostałam sama na środku
parkowej alejki.
WWWJak dobrze, że to tylko sny… Nikt przecież nie musi wiedzieć, jaka jestem w rzeczywistości. Nie chciałabym, aby ktokolwiek kiedykolwiek poznał prawdziwą mnie.
[/code]