II Edycja Ogólnopolskiego Konkursu ''Świat Kobiety''

1
Podaje za Fabrica Librorum:
WYDAWNICTWO REPLIKA OGŁASZA II EDYCJĘ OGÓLNOPOLSKIEGO KONKURSU LITERACKIEGO „ŚWIAT KOBIETY”

Tematyka prac zgłaszanych do II edycji Ogólnopolskiego Konkursu Literackiego „ŚWIAT KOBIETY” musi obejmować problemy współczesnej kobiety (niezależnie od środowiska i grupy społecznej, z których się wywodzi). Fabuła powieści powinna być osadzona we współczesnych realiach, dotyczyć życia kobiet: spraw będących ich udziałem w codziennym życiu (miłość, przyjaźń, sukces, praca, macierzyństwo, dom, kulinaria, związki międzyludzkie).

Formą dopuszczającą Utwór do Konkursu jest powieść.

Utwory do 30 kwietnia 2012 należy dostarczyć na adres: Wydawnictwo Replika, ul. Szarotkowa 134, 60-175 Poznań w postaci wydruku (interlinia 1,5; czcionka: 12 pkt, margines prawy 4 cm). Prosimy także o dołączenie kopii na nośniku elektronicznym, w stanie identycznym z wydrukiem, koperty z danymi (oznaczonej godłem – tym, które znajdzie się na pracy) oraz umowy uczestnictwa w konkursie.
Szczegółowy regulamin konkursu oraz wzór umowy dostępne są w siedzibie Organizatora oraz na stronie internetowej www.replika.eu.

W II edycji, oprócz publikacji książki atrakcyjne nagrody! Galanteria skórzana, ekskluzywna bielizna, oryginalne kosmetyki i nagroda pieniężna.

Bieżących informacji o konkursie należy szukać na stronie internetowej
www.replika.eu/swiatkobiety
oraz na fanpage'u konkursu:
http://www.facebook.com/pages/%C5%9AWIA ... 1621189402.
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

2
Na portalu ten news już jest od paru dni - Weryfikatorium jest jednym z patronów medialnych tego wydarzenia :)
„Daleko, tam w słońcu, są moje największe pragnienia. Być może nie sięgnę ich, ale mogę patrzeć w górę by dostrzec ich piękno, wierzyć w nie i próbować podążyć tam, gdzie mogą prowadzić” - Louisa May Alcott

   Ujrzał krępego mężczyznę o pulchnej twarzy i dużym kręconym wąsie. W ręku trzymał zmiętą kartkę.
   — Pan to wywiesił? – zapytał zachrypniętym głosem, machając ręką.
Julian sięgnął po zwitek i uniósł wzrok na poczerwieniałego przybysza.
   — Tak. To moje ogłoszenie.
Nieuprzejmy gość pokraśniał jeszcze bardziej. Wypointował palcem na dozorcę.
   — Facet, zapamiętaj sobie jedno. Nikt na dzielnicy nie miał, nie ma i nie będzie mieć białego psa.

3
A jeśli ktoś nie zagląda na portal? :)
"Natchnienie jest dla amatorów, ten kto na nie bezczynnie czeka, nigdy nic nie stworzy" Chuck Close, fotograf

4
Ja nie zaglądam ^^
Zastanawiam się nad tym konkursem. Chętnie spróbowałabym, ale nie jest to proza, która szczególnie mnie interesuje. Zastanowię się jeszcze.

5
Koleżanka pracowała już nad tekstem na konkurs, z mej, trochę nieobiektywnej strony, pomysł wydawał się bardzo interesujący. Nagle coś jej odbiło i nie zamierza pisać. Pisać - nie tylko tej pracy, ale w ogóle...

Droga redakcjo.

Co mam zrobić? ;)

Z poważaniem:
Zdziwiony
ODPOWIEDZ

Wróć do „Konkursy literacko-poetyckie”