1
Dzień dobry :)
Zaglądam na to forum już enty raz z rzędu i w końcu nadeszła chwila, w której zapadła decyzja o pozostaniu z wami na dłużej.
Czytam dużo, głównie fantastykę, piszę również fantastykę, obecnie pocę się nad powieścią, którą piszę już prawie rok i utknęłam w martwym punkcie :( Szukam weny i ludzi, z którymi chciałabym podzielić się swoimi wypocinami. Interpunkcja to moje życiowe przekleństwo :twisted: Działa na mnie jak płachta na byka i łączę się w bólu ze wszystkimi, którzy mają podobny problem.
Mam nadzieję, że spędzę z wami wiele miłych wieczorów :mrgreen:
Nie potrafię się przedstawiać więc... To tyle. Raz jeszcze witam bardzo serdecznie wszystkich i życzę miłego dnia :lol:
" Najczęstszy ludzki błąd - nie przewidzieć burzy w piękny czas."
Niccolò Machiavelli

2
Witaj, od razu wzięłaś się do roboty i weryfikujesz, co jaskrawo kontrastuje z dobrymi ludźmi, którzy przychodzą by tylko zebrać ciasteczka ze stołu, podrzucając przy tym swoje suchary.
;)

3
Dziękuję :)
Lubię czytać i pomóc na tyle na ile potrafię, a jeśli moja pomoc i poświęcony czas sprawi komuś przyjemność, to tym bardziej, satysfakcja jest większa. Niestety na dziś to tyle, gdyż za chwilę muszę iść do pracy, nie mniej jednak do czytania tutaj wrócę.
No i chciałam od razu przeprosić, gdyż wpisałam powitanie w czyimś powitaniu, zrobiłam to bezwiednie i impulsywnie. Dziękuję komuś kto przeniósł mój post w osobny temat.
Cóż czuję się tu jeszcze troszkę zagubiona, próbuję ogarnąć to wszystko, drobnymi kroczkami, więc jeśli zrobię coś nie tak, to proszę o podpowiedź.
Niccolò Machiavelli

4
Cześć Moon :) Na pewno się szybko zorientujesz co i jak. Życzę miłego pobytu tutaj i dobrej zabawy.
gosia

„Szczęście nie polega na tym, że możesz robić, co chcesz, ale na tym, że chcesz tego, co robisz.” (Lew Tołstoj).

Obrazek

6
Witam serdecznie,

Odnośnie bólu jaki bezlitośnie zadają przecinki - i te pominięte i te niepotrzebnie dodane - znam ten stan bardzo dobrze. Podchodzę do wszystkich kropek, myślników, średników i innych znaków interpunkcyjnych z ogromnym sercem lecz one wciąż bezdusznie nie odwzajemniają mojego uczucia. Może kiedyś...

7
Witam i życzę weny do ukończenia wszystkiego, co rozpoczęte. A przyznaję, że sama mam z tym niejaki problem i często dobre początki kończą się utyskiwaniem na brak konsekwencji (:

8
Moon pisze:Nie potrafię się przedstawiać więc... To tyle.
...po czym zatwierdziła post, przekraczający objętością tekstu większość przedstawiających się tutaj osób.

Witam, witam:). Wypocinami też mam zamiar się dzielić, ale i recenzować inne, także myślę, że czas będzie spędzony szampańsko ;D .

9
To ja też przywitam, jako świeżynka :) Polecisz coś z fantastyki dla ludzi, których nie przekonuje Pratchett?
"The test of a first-rate intelligence is the ability to hold two opposed ideas in mind at the same time and still retain the ability to function" F.S.Fitzgerald

11
Odnośnie bólu jaki bezlitośnie zadają przecinki - i te pominięte i te niepotrzebnie dodane - znam ten stan bardzo dobrze. Podchodzę do wszystkich kropek, myślników, średników i innych znaków interpunkcyjnych z ogromnym sercem lecz one wciąż bezdusznie nie odwzajemniają mojego uczucia. Może kiedyś...
Witam :)
Łączę się z tobą w bólu. Pomimo, iż sprawdzam tekst wielokrotnie, pozostawiam go do ostygnięcia i znów sprawdzam, bardzo często zdarza mi się pominąć przecinki. Dan Brown pisze: " Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu [...]", być może i w moim przypadku jest podobnie :) Bądźmy dobrej myśli, a nóż widelec nasza praca przyniesie oczekiwany efekt. Pozdrawiam :)

...po czym zatwierdziła post, przekraczający objętością tekstu większość przedstawiających się tutaj osób.

Witam, witam:). Wypocinami też mam zamiar się dzielić, ale i recenzować inne, także myślę, że czas będzie spędzony szampańsko ;D .
Ups... Z natury nie jestem gadułą, zazwyczaj zaszywam się w kącie z książką lub laptopem i próbuję coś z siebie wykrzesać. Przelewanie myśli na papier idzie mi chyba zdecydowanie lepiej :oops:
To ja też przywitam, jako świeżynka :) Polecisz coś z fantastyki dla ludzi, których nie przekonuje Pratchett?
Nie będę przekonywać do lektury typu Harry Potter, czy Władca Pierścienia, gdyż chyba każdy z nas już sięgnął po te książki, chociaż muszę przyznać, że nie jestem fanką Harrego Poterra.
Moje ulubione książki, które niemal pochłonęłam to:
- Solaris - Stanisława Lema.
- Panatema - Neal Stephenson.
- Ślepowidzenie - Petter Watts.
- Łowca snów - Stephen King, chociaż czytało mi się ją bardzo ciężko.
- Szklane księgi porywaczy snów - Gordon Dahlquist - Niezły koktajl gatunków literackich, dosyć ciężki również, ale dobrnęłam do końca.
- Dom Nocy - Phyllis Christine Cast - Seria dość lekka, na cięższe dni, zjadliwa i wciągająca.
Lista tych książek jest dłuższa, a le te zdecydowanie najbardziej utkwiły w mej pamięci. Mam nadzieję, że znajdziesz wśród nich coś dla siebie. Pozdrowiam :mrgreen:
Niccolò Machiavelli
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”