Witam serdecznie!
Mam na imię Michał. Pisaniem zajmuję się hobbystycznie, traktując je jako odskocznię od rzeczywistości... można powiedzieć, że żyję w dwóch światach jednocześnie.
Napisałem już swoją pierwszą książkę, która czeka na odzew od wydawców.
Pozdrawiam:)
5
Czasem to się rzuca na mózg - kiedy w pracy służbowo wczuwam się w psychikę kilku osób, a potem w domu w kolejne, tym razem prywatnie, czuję się jak stary schizofrenik...Dreamcatcher pisze:można powiedzieć, że żyję w dwóch światach jednocześnie.
Nie zaskoczyłeś mnie :wink:Dreamcatcher pisze:Nie chcę zapeszyć, dlatego zdradzę tylko gatunek: fantasy.
Oczywiście to nie przytyk, sam też kręcę się w fantastycznych realiach. I witamy na forum

"Och, jak zawiłą sieć ci tkają, którzy nowe słowo stworzyć się starają!"
J.R.R Tolkien
-
"Gdy stałem się mężczyzną, porzuciłem rzeczy dziecinne, takie jak strach przed dziecinnością i chęć bycia bardzo dorosłym."
C.S. Lewis
J.R.R Tolkien
-
"Gdy stałem się mężczyzną, porzuciłem rzeczy dziecinne, takie jak strach przed dziecinnością i chęć bycia bardzo dorosłym."
C.S. Lewis
6
Moim zdaniem, tworząc opowieść, trzeba wczuć się w jej bohaterów i traktować ich jak realne osoby. Jest to konieczne, by postaci były wiarygodne.
Wielka szkoda, że najprawdopodobniej większość tych historii na zawsze pozostanie w szufladzie...
Gatunek fantasy pozwala “wyżyć się” kreatywnie, ale nie jest to już takie proste jak kiedyś. Większość pomysłów już była i niezwykre trudno stworzyć coś całkiem nowego. Być może dlatego debiut w gatunku fantasy jest tak dużym wyzwaniem.
Wielka szkoda, że najprawdopodobniej większość tych historii na zawsze pozostanie w szufladzie...
Gatunek fantasy pozwala “wyżyć się” kreatywnie, ale nie jest to już takie proste jak kiedyś. Większość pomysłów już była i niezwykre trudno stworzyć coś całkiem nowego. Być może dlatego debiut w gatunku fantasy jest tak dużym wyzwaniem.