Cześć

1
Cześć!

Jestem... skoro prawdziwego imienia nie lubię, niech pozostanie nick - Therionee. Skuszona jakże zachęcającą nazwą "sprawdź swoje umiejętności, przyszły pisarzu" postanowiłam zapoznać się z forum i wreszcie się zarejestrować - nie po to, by od razu uraczyć Was swoim tekstem (już pomijając regulaminowy miesiąc czekania), raczej by poznać fajnych ludzi, którzy też tworzą, a nie tylko podglądać jako anonimowy gość.

Swego czasu zaczytywałam się w sci-fi, później zaczęłam częściej sięgać po fantasy i książki z różnych gatunków, w zależności co akurat znajdzie się w pobliskiej, niewielkiej bibliotece. Aktualnie niedoścignionym wzorem jest dla mnie Patrick Rothfuss i jego "Kroniki królobójcy".

Co piszę? Aktualnie nic, poza tekstami do pracy, po których mam wordowstręt. Ciągle marzę, że dokończę powieść, którą zaczęłam parę lat temu, ale nie mogę wyrwać się z natręctwa poprawek. Podejrzewam, że nieprędko coś wrzucę na forum. Nie wiem też, czy ocenię, bo łatwo się wciągam i nie dostrzegam błędów (później czytam komentarze i dziwię się, ilu rzeczy można się doszukać...)

2
Witamy serdecznie. ;D
Jaką narrację preferujesz?
Wszystkie pytania bez odpowiedzi znam
I wszystkie pytania te, na które każda odpowiedź jest zła

3
Yay, pierwsze powitanie! :D

Przy czytaniu jest mi to obojętne. Przy pisaniu preferuję narrację pierwszoosobową - przy trzecioosobowej mam poważne problemy z określaniem głównego bohatera tak, żeby nie było powtórzeń :)

4
Cześć,
word ma to do siebie, że potrafi zrazić na dłuższy czas, chyba każdy tak ma.
Jeśli chodzi o poprawki to pamiętaj, że poprawiać można do tzw usranej śmierci i zawsze się coś znajdzie. Kiedyś trzeba powiedzieć dość :P
God's in his heaven, all's right with the world.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Tu się przedstawiamy ...”